Van Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü onuncu temizlik kampanyasını Sıhke Gölü, Sıhke Toplu Konutları ve civarında gerçekleştirdi. Belediye ekipleri TOKİ içerisindeki temizliğin ardından Sıhke Gölü kıyısında da temizlik yaptı. Temizlik ekipleri kampanyanın ardından TOKİ içerisindeki tüm yolları yıkadı.

Van Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün kent genelinde sezon boyunca yapacağı temizlik kampanyaları hızla devam ediyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bu kapsamda yaptığı 10’nuncu temizlik kampanyasını kenttin en uç kısımda bulunan Sıhke Toplu Konutları’nda ve Sıhke Gölü çevresinde gerçekleştirdi. Bu alanlarda yapılan çalışmalar ile TOKİ konutlarının içerisinde bulunan alanın tamamı ve burada bulunan yollar ve Sıhke Gölü çevresinde temizlik çalışması yapılarak tonlarca atık toplandı. Toplanan atıkların ardından Belediyeye ait yol yıkama araçları ile tüm yollar yıkanarak tertemiz hale getirildi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Belediye ekiplerinin yapmış olduğu temizlik çalışmalarının ardından bir açıklama yapan Sıhke Toplu Konut İdaresi Yönetim Müdürü Yılmaz Aksucu, belediye ekiplerinin yapmış oldukları çalışmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Aksucu, “Kısa bir süre önce burada böyle bir çalışmanın yapılması için belediyeden talebimiz oldu. Talebimize olumlu cevap veren belediye ekipleri zaman geçmeden buraya gelerek çok önemli bir çalışma yaptılar. Bütün personelleri ile çöpleri toplayan emekçilerimiz daha sonra dört tane yıkama aracı ile bütün yollarımızı temizlediler. Yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm emekçi arkadaşlarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Bekir Kaya’ya site yönetimi ve sakinleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEF 30 TEMZİLİK KAMPANYASI

Sezon sonuna kadar kent genelinde 30 adet temizlik kampanyası yapacaklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, onuncu kampanyalarını da burada gerçekleştirerek, belediye olarak kentin tüm noktalarında bu çalışmaları yapacaklarını söyledi. Günlük olarak kenttin tüm mahallelerinde, yollarında ve caddelerinde gece gündüz rutin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kaval, “Yaptığımız günlük temizlik çalışmaları ve bunlar ile beraber sürdürdüğümüz temizlik kampanyalarındaki tek hedef ve amacımız ’temiz bir çevre ve daha yaşanılır bir dünya’ içindir’ dedi. Bu konuda herkesin kendilerine destek vermesini ve duyarlı olmasını isteyen Kaval “Bundan sonraki kampanyamızı Molakasım köyünde yapacağız. Vatandaşlarımızın piknik alanı olarak çok tercih ettiği bu köyde kampanyamız ile beraber burada da günlük çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim