İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediyenin ulaşım hizmetlerinde ciddi oranda zarar ettiğini söyledi.

 

Kentteki ulaşım sıkıntıları ve çözüm önerileriyle ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Ulaşım Daire Başkanı Cem Bartın ve şube müdürlerinden bilgi alan Yalçın, yaptığı açıklamada, kentteki ulaşımın rahatlatılması konusundaki çalışmaların en kısa zamanda yapılması gerektiğini anlattı.

 

Otobüslerde akıllı bilet uygulamasına geçişin hızlandırılması, yeni güzergahların belirlenmesi ve toplu taşıma araçları için yeni depolama alanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Yalçın, Van'da ulaşım konusunda ciddi eksiklikler olduğunu aktardı.

 

YÜZDE 350 ZARAR

 

Ulaşımın ihmale gelmeyeceğini vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

 

"Burada, araçların yanlış park edilmesinden kaynaklı yol daralmaları var. Trafiğin rahatlaması için İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesiyle denetimlerimizi sıklaştırmalıyız. Dünyada yüzde 100 mutlu eden veya kar ettiren bir ulaşım sitemi yok. Van Büyükşehir Belediyesi otobüs hizmetlerinde çok ciddi anlamda zarar ediyor. Belediye bünyesindeki otobüslerde yıllık olarak yüzde 350'lik bir zarar söz konusu. Şu vaziyette toplu taşımadan bir gelir elde etmeyelim ancak zarar da etmeyelim. Bu zararı bir şekilde kapamak için gerekli adımları atmalıyız." 

Editör: TE Bilisim