Önceki gece vatandaşların kapısına bırakılan broşürlerle ilgili Belediyeden yeni açıklama geldi. Belediye yaptığı açıklamada broşürlerin AK Parti tarafından belediyeyi karalama amaçlı bırakıldığını söyleyerek, yeni bir fotoğraf paylaştı.         

Belediye yaptığı açıklamada broşürler bir konuşma sırasında AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın elinde olduğunu, ayrıca Gülaçar'ın yaptığı bir toplantıda oturduğu masa üzerinde çokça bu bildirilerden yer aldığı belirtildi.

“FOTOĞRAFLAR GEVAŞ BELEDİYESİNE AİT”

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Van'da önceki gece yarısı Van Belediyesi'ni karalamak için mahallelerde halkın evlerinin önüne bırakılan ve AKP belediyelerinin çamurlu yollarının gösterildiği yalanlarla dolu imzasız broşürlerin kaynağı belli oldu. Broşürde AKP'nin Gevaş Belediyesi'nin çamurlu yolları, bir önceki AKP'nin dönemdeki yolları, VEDAŞ'a ait olan yanmayan sokak lambaları hatta diğer şehirlerdeki kötü görüntüler internetten indirilmiş ve Van Belediyesi'ne mal edilmişti. Hatta broşürlerde yer alan çorapsız, çıplak ayaklı iki çocuğun çamurda yürüdükleri görüntülenen fotoğraf ‘Van Gevaş Belediyesi halkı canından bezdirdi’ başlıklı habere ait olduğu ortaya çıkmıştır” denildi.

“FOTOĞRAF GÜLAÇAR’IN ELİNDE GÖRÜLDÜ”

Önceki gün bir açıklama yapan Belediye dün de yeni bir açıklama yaparak bildiri ile ilgili yeni bir fotoğraf geçti. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın bir konuşması sırasında ellerinde bu korsan broşürlerin olduğu tespit edildi. Bir başka fotoğrafta ise, Gülaçar toplantı yaptığı bir sırada masasının üzerinde halka dağıtmak için onlarca broşür duruyor. Dün broşürle ilgili yalan fotoğraf kaynaklarının ortaya çıkması ile birlikte AKP'nin bu imzasız yalanları sosyal medya üzerinde alay konusu olmuştu.” Denildi. 

Editör: TE Bilisim