Katılanlar arasında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van il başkanı Musa İtah ve BDP Van milletvekili Nazmi Gür vardı. Yemeklerin dağıtımından önce iftar çadırını dolduran kalabalık masalarda oturarak ezan saatini bekledi. Katılımcılar arasında bulunan Kaya, Gür ve İtah da yemek sırasına girerek halk arasına karıştı.

Ailesiyle birlikte iftar yemeğine katılan Başkan Kaya iftar yemeğine katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

 

Alınan yemeklerin ardından ezanın okunmasıyla vatandaşlar ile birlikte orucunu açan Kaya ve beraberindekiler daha sonra vatandaşın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yemeğe ailesi ile katılan Bekir Kaya yaptığı konuşmada, “Öncelikle tüm İslam âleminin ve değerli Vanlı kardeşlerimin ramazanını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim. İslam’ın emirlerinden biri de sulh içinde yaşamaktır. Bizde ümit ediyoruz ki ramazan ayı beraberinde getirdiği hoşgörü ile Türkiye’de ki barış ortamını güçlendirecek. Bugünlerde meclisin tatile gireceği de gündemde fakat biz ramazanın bu süreci daha da hızlandıracağına inanıyor ve çalışmaların devam etmesini istiyoruz.” Dedi.

 

Katılımcılar arasında bulunan BDP İl Başkanı Musa İtah ise, “Ramazan ayı sabır ve hoşgörü ayıdır. Türkiye bir süreç içerisinde inşallah ramazan ayı bu süreci hızlandıracak ve yeni çözümleri beraberinde getirecek. Van’da da belli alanlarda gerek alt yapı olsun gerek ticaret olsun sorunlar yaşanıyor. Dediğim gibi inşallah ramazan ayı tüm bu sorunlara derman olacak.” dedi.


Ömer Faruk TOKTAŞ / Şehrivan

 

 

 

Editör: TE Bilisim