Büyükşehir belediyesi araç sahiplerine ücretsiz otopark hizmeti veriyor. Yıllardır süre gelen ve uzun uzun konuşulan otopark sorunu belediyenin atmış olduğu yeni adımlarla kentte rahat nefes aldıracak.

 

Kentte yıllardır yaşanan otopark ve ulaşım sorunu, atılan yeni adımlarla çözülmeye çalışılıyor. İlk olarak ulaşım konusunda önemli bir adım atan ve akıllı otobüsleri kentte kazandıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de otopark sorununu çözmek için kolları sıvadı. 2011 yılında temeli atılan ancak yıllardır tamamlanmayan çok katlı otopark ve kentte gün geçtikçe sorunun büyüdüğü otopark sorunu çözülmeye başlıyor. Daha önce Şehrivan Gazetesi olarak haberini yaptığımız çok katlı otoparkın tamamlanması için belediyenin çalışmaları başlatacağını açıklamıştık. Tamda bu konuşulmaya başlanmışken Büyükşehir Belediye atmış olduğu yeni bir adımla otopark sorununa bir nebze olsun nefes aldırdı. Yıkılın ve enkazı kaldırın Merkez Komutanlığı’nın yerini iş makinaları ile düzelten belediye, alanı ücretsiz otopark olarak Vanlıların hizmetine sundu.

 

ZABITALAR CADDEDE EL İLANI DAĞITTI!

Büyükşehir Belediyesi’nin atmış olduğu adımdan sonra, Belediye Ulaşım Daire Başkanlığı cadde cadde, sokak sokak el ilanları dağıtarak vatandaşı ücretsiz otopark için bilgilendiriyor. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve zabıtalar tarafından dağıtılan el ilanın da şu ifadelere yer verildi: “23.12.2014 tarih ve 71 sayılı UKOME kararı gereği Şerefiye Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Merkez Komutanlığı yeri geçici ücretsiz otopark alanı olarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.”

 

EDİS: GEÇİCİ DEĞİL KALICI OLMALI

Zabıtaların el ilanı dağıttığı ve gazete olarak görüştüğümüz vatandaşlar bu çalışmadan dolayı çok mutlu olduklarını ve kentte kangren haline gelmiş olan otopark sorunun artık çözülmesi gerektiğini vurguladı. Görüşlerini aldığımız Sedat Edis adlı vatandaş yapılan çalışma için şu ifadelere yer verdi: “Belediyenin artık otopark sorunu üzerinde ciddi anlamda durması ve sorunu çözmesi gerekiyor. Buna ise ilk olarak çok katlı otoparkla başlamalıdır. Yapımı için temel atıldı ancak halen bitmiş değil. Ücretsiz otoparka geleceksek olursa kentte için olması gereken bir çalışmadır. Büyükşehirin bu adımı atması çok güzel oldu. Herkes araçlarını otopark ücretlerinden dolayı otoparklara bırakmıyor. Bu yüzden bu çalışma güzel oldu. Ancak bu bana göre geçici değil kalıcı olmalıdır.”

 

KEŞKE BAŞKA ALTERNATİFLER DE OLSA!

Gazete olarak otopark alanında da görüşleriniz aldığımız vatandaşlar bu hizmetten çok memnun olduklarını dile getirdi. Aracını park eden Levent Sabah adlı vatandaş, “Böyle bir otoparka ihtiyacımız var. Aslında bedava değil de biraz daha halk için uygun fiyatlı ve sürekli olursa daha güzel olur. Burası geçici olarak yapılmış. Buda kesinlikle güzel bir çalışmadır. Çünkü otopark ücretlerinin yüksek olması ve düzensiz olmasından dolayı bende başta olmak üzere insanlar araçlarını otoparklara bırakmıyorlar. Yol kenarlarına park ediyorlar yer yer kaldırımları bile işgal edebiliyorlar. Bunu en iyi bilenlerdenim. Çünkü merkezde bir işim olduğunda arabamla çıktığım zaman aracımı 5-10 dakika için otoparka bırakmak istemiyorum ve yol kenarına park ediyorum. Bu çok yanlış bir davranış ama bunun dışında yapabileceğimiz ve gidebileceğimiz bir otopark yok.” Dedi.

 

KARAASLAN: ARAÇLAR GEÇİCİ SÜRELİĞİNE ORAYA ALINDI

Parkta bulunan polis otosu ve tomalarla ilgili görüştüğümüz Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan polis araçlarının parkta geçici bir süre için beklediğini söyledi. Karaaslan şu ifadelere yer verdi: “Daha önce Cumhuriyet Caddesi’nde kentin güvenliği için bekletilen araçlarımızı geçici bir süre için bu bölgede bekletmeye karar verdik. İhtiyaç duyulduğu taktirde tekrar araçlarımızı bu noktalara yerleştirebiliriz.” Dedi. 


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim