Van Belediyesi, önceki gün basında da yer alan merkeze bağlı Yeşilköy’e yardım eli uzattı. 50 bin TL borçları olduğu gerekçesiyle köye su sağlayan sondajın elektriklerinin kesilmesinin ardından, köylüler birçok kuruma başvuru yapmalarına rağmen sonuç alamamıştı. Yaklaşık bir hafta susuz kalan köylüler, bu kez Van Belediyesi’ne başvurarak sorunlarının çözülmesini istedi. Köylülerin yardım talebini gündemine alan belediye meclisi, köyün elektrik borcunun ödenmesine karar verdi.

 

Kararın meclisten geçmesinin ardından Van Belediye Başkan Vekili Gıyasettin Gültepe, Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ve Belediye Meclis üyesi Necla Bakır, Yeşilköy’e giderek vatandaşları ziyaret etti.

Köyde yaptıkları incelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Vekili Gültepe, “Köyün suyu sondajdan karşılanıyor. Elektrik olmayınca su alamıyorlar. AK Partili üyelerin muhalefetine rağmen biz köyün elektrik borcunu ödeme kararı alarak hemen ödedik. Belediye olarak köylülerin bu sorununu hemen çözdük. Biz bundan sonra da halkımızın yanında yer alacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim