2014 yılında yapılan yerel seçim ile büyükşehir olan Van’da yerel yönetimler anlamında henüz sıkıntılar bitmezken anket şirketleri ise en iyiler arasında Van’daki belediyeleri gösteriyor. Hem büyükşehir hem de yeni kurulan ilçelerde henüz kurulma anlamında sorunlar sürerken anket şirketlerinde belediyeler en ‘başarılılar’ arasında ilan edilirken yapılan anketler Van nezdinde de sürprizle karşılanıyor. Zira geçtiğimiz günlerde ANDY-AR adlı şirketin yeni büyükşehir belediyeleri arasında Van Büyükşehir Belediye Başkanları’nı ilk 3’te ilan etmesinden sonra Tuşba Belediyesi de ‘Belediyeler ve TBMM Yükselen Ses Haber ve Aktüalite Dergisi'nin en başarılı belediyeler listesinde Fevzi Özgökçe ile kendine yer bulduğu görünüyor. Kağıt üzerinde belediyeler başarılı bulunurken halk nezdinden ise yerel yönetimler tepki almaya ve hizmet anlamında eksiklikleri hissetmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün ANDY-AR'ın yayınladığı en başarılı Belediye Başkanı anketinde birinciler açıklandı. Ankete gören 14 Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Hatice Çoban 3’ncü olarak seçilirken, Belediyeler ve TBMM Yükselen Ses Haber ve Aktüalite Dergisi ise yeni bir anket açıkladı. Dergi, 30 büyükşehir belediye başkanını, 1.351 ilçe ve belde belediye başkanı arasında Türkiye genelinde en başarılı 25 belediye başkanı olarak belirlediği listede Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgkçe ise 13. sırada yer aldı. En başarılı Belediye Başkanları bizim kentten seçilirken, bu başarıların vatandaşlar tarafından kabul görmesi gerekiyor. Sadece birilerinin oturduğu yerden anketler sonucunda başarılı olan Belediye Başkanlarımızın başarılarını bu halkta görmek istiyor artık.

BAŞARILARI GÖRMEK İSTİYORUZ

En başarılı Belediye Başkanları Van’dan seçilirken, vatandaşlar bu başarılı Belediye Başkanlarının başarılarını artık görmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde ANDY-AR'ın yayınladığı en başarılı Belediye Başkanı anketinde birinciler açıklandı. Ankete gören 14 Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Hatice Çoban 3’ncü olarak seçilirken, Belediyeler ve TBMM Yükselen Ses Haber ve Aktüalite Dergisi ise yeni bir anket açıkladı. Dergi yaptığı çalışma ile 30 büyükşehir belediye başkanını, 1.351 ilçe ve belde belediye başkanı arasında Türkiye genelinde en başarılı 25 belediye başkanı olarak belirlediği listede Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgkçe ise 13. sırada yer aldı. Hal böyle olunca da vatandaşlar madem en başarılı Belediye Başkanları bu kentten çıkıyor bizlerde bu başarıları görmek istiyoruz diyor.

DERGİNİN SIRALAMASI ŞÖYLE:

Belediyeler ve TBMM Yükselen Ses Haber ve Aktüalite Dergisi'nin 2015 yılı en başarılı belediye başkanları sıralamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek birinci olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ikinci oldu. Dergi, 30 büyükşehir belediye başkanını, 1.351 ilçe ve belde belediye başkanı arasında Türkiye genelinde en başarılı 25 belediye başkanı olarak belirlediği listede Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgkçe ise 13. sırada yer aldı. Başkan Özgökçe'nin birçok Büyükşehir belediye başkanını geride bırakarak girdiği listede Van'da ise hiç bir belediye başkanın yer almaması dikkat çekti.

OTURDUKLARI YERDEN BİRİNCİLERİ BELİRLEDİ

Yükselen Ses Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Obut, belediye başkanlarının yapmış oldukları hizmetlerin yanı sıra kapılarını halka açık tutmalarına ve halk ile içi içe olmaya da önem verdiklerini belirtti. Obut, halkı ile barışık ve mütevazi özelliğe sahip olan belediye başkanlarını yaklaşık 8 aylık çalışmadan sonra belirlediklerini ifade etti. Belediyeler ve TBMM Yükselen Ses Haber ve Aktüalite Dergisi'nin, başarılı belediye başkanlarının fotoğrafları ile projelerinin yer aldığı '2015 Yılı Takvimi'nde Tuşba Belediyesi'nin logosu ile projelerine de geniş yer ayırdı.

EŞBAŞKANLAR DA İLK 3’TEYMİŞ!

Öte yandan ANDY-AR'ın yayınladığı en başarılı Belediye Başkanı anketinde birinciliği Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki alırken, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsü kazanan 14 büyükşehir arasında Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ile Hatice Çoban’da en başarılı Başkanlar olarak seçildi.
Yaptıkları anketlerle seçim sonuçlarını en iyi tahmin eden ANDY-AR araştırma şirketi 2015 Ocak ayında yaptığı yerel yönetimler performans araştırmasını yayınladı. Türkiye genelinde en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları listesinin ilk sırasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yer aldı. Ankete göre 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsü kazanan 14 Büyükşehir Belediyesi arasında da en başarılı başkanlar seçildi. Büyükşehir statüsü kazanan Van Büyükşehir Belediye Başkanları Bekir Kaya ile Hatice Çoban’da 3 sırada yer aldı. Ankete göre vatandaşların yüzde 50,9’u memnun, 31,2’si ise memnun olmadığını beyan etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim