İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, İçişlerin Bakanlığının kararıyla görevinden uzaklaştırıldı. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ve Belediye Meclisi İçişleri Bakanlığı kararına tepki gösterdi.

 

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Anayasanın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5393 sayılı belediye Konunun 47. Maddesi gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. İpekyolu Belediye Meclis toplantısında asılan siyah bez ile duruma tepki gösterildi. Meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, öncelikle İçişleri Bakanlığının bu kararı daha erken bir tarihte aldığını ancak bilinçli olarak İpekyolu Kaymakamlığı tarafından kendilerine geç ulaştırıldığını kaydetti. 

 

KESER: KARAR HUKUKİ DEĞİL

İçişleri Bakanlığının son zamanlarda sürekli olarak DBP belediyelerine yönelik görevden uzaklaştırma kararı aldığını ifade eden Keser, “270 bin nüfusu olan bir kentin iradesini hiçe saymak doğru değildir. Oysa bu hukuka uygun bir yöntem değil yargılama süreci başlamadan ve savcılık üzerinden bize intikal eden bir durum yokken, İçişleri bakanlığının Sayın Aygül Bidav'ın bir açıklamaya katılmasından dolayı görevden alması hukuki değildir. Tamamen siyasi bir karardır ve seçime yatırım planlarıdır. Diğer siyasi partilerin belediye başkanları hakkında sayısız dava olmasına rağmen görevden alınmazken, DBP belediyelerinde bu durum değişebiliyor. AKP yargıyı da kendilerine bir araç, bir malzeme haline getirmiş durumda. Aslında bu siyasi tavırlarla Türkiye'nin malumudur yargının ne hale düşürüldüğü herkesçe iyi biliniyor. Sayın Eşbaşkanımız Aygül Bidav hakkında alınan karar ne olursa olsun yine de bu halkın ve bizlerin Eşbaşkanı olmaya devam edecektir. Her türlü baskılara rağmen barış kardeşlik ve demokrasi  mücadelesinden asla taviz vermeyeceğiz. Tüm engellemelere rağmen Türkiye'ye barış getireceğiz.” Dedi.

 

ALTUNDAĞ: KABUL EDİLEMEZ

Meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Cevdet Altundağ ise, “Bugün üzücü bir haberle meclis toplantımızı açıyoruz. Sayın Aygül Bidav'ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin kaymakamlıktan bir yazı geldi. Hepimiz yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir Aygül başkanla birlikte çalışmaktayız. Kürdistan'ın 2. büyük konumunda olan ilçemizi beraber yönetmeye çalıştık. Aygül Başkanın demokrat tavrını hepimiz biliyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanın bu şekilde görevden uzaklaştırılması hukuki değildir. Bir basın açıklamasında bulundu diye yasal olmayan bir yolla görevden uzaklaştırılıyor. Gayri ahlaki yollarla eş başkanımız görevden alınması kabul edilemezdir.” Şeklinden konuştu.

 

ZORKUL: KARAR BİZİ DE ÜZMÜŞTÜR

İpekyolu Belediye Meclisi Ak Parti grup Başkanı Şefket Zorkul'da duruma tepki göstererek, “Eşbaşkan Aygül Bidav şahsında Belediye Eş başkanlarının görevden uzaklaştırması bizi de üzmüştür. Kendisiyle çalıştığımız süre zarfından demokrat, eşitlikçi bir kişilikle herkesin beğenisini kazanmıştır.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim