“HALKIN ORTAK ÇIKARLARINI HEDEF ALDIK”

İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser başkanlığında Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıya BDP’li ve AK Partili meclis üyeleri katıldı. İpekyolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Diyarbakır (Amed) Büyükşehir Belediyesi’ne dönük dolmuş şoförlerinin saldırısını kınayarak sözlerine başladı. Bidav, yapılan saldırının halkın iradesine yapıldığını söyleyerek “Toplumu demokratikleştirmede önemli bir yeri olan yerel yönetimler halkın çıkarlarını esas alan, halkın önceliklerine, istemlerine, ihtiyaç ve taleplerine eşit ve ulaşılabilir hizmeti götürmekle mükelleftir” dedi. Hiçbir BDP’li belediyenin rantçılara göz yummayacağını belirten Bidav, halkın ortak çıkarlarını esas aldıklarını aktardı.

BİDAV: İŞID HALKLARIN KAZANIMLARINA SALDIRIYOR

Rojava’nın Kobanê kantonun da Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Irak ve Şam İslam Devleti (İŞID) arasında süren şiddetli çatışmalara dikkat çeken Bidav, yapılan saldırıların halkların ve inançların ortak kazanımlarına yönelik olduğunu söyledi. Emperyalist güçler tarafında çeşitli inanç guruplarını kullanarak Orta Doğu’nun çıkmaza sürüklendiğini aktaran Bidav, “Rojava devrimi emperyalist güçlerin çıkarlarına ters bir duruş sergileyerek, kendi yönetimlerini kurdular. Ancak başta ABD ve Türkiye gibi güçler kendi çıkarları uğruna çeşitli terör gurupların eliyle Rojava’ya saldırılıyor. Bu coğrafyada yaşayan halklar olarak barışın ve kardeşlik için ortak mücadele şarttır” dedi.

LOGO İÇİN ÖDÜL KONULDU

Yapılan konuşmaların ardından mecliste görüşülmek üzere hazırlanan gündemler sunuldu. Meclis üyelerin ek gündem taleplerinden sonra birinci gündem olarak belediyenin logosu için hazırlanan 16 logo meclise sunuldu. Ancak meclis hiçbir logoyu kabul etmeyerek, başka bir logonun hazırlanması için komisyon kurulmasını kararlaştırıldı. Belediye için daha iyi bir logonun yapılması için 7 bin 500 TL ödül konuldu. Logo gündeminin kapanmasının ardından meclis toplantısına ara verildi. Meclis toplantısı Cuma gününe kadar devam edecek. 

Editör: TE Bilisim