Göreve geldiği günden bu yana halkçı belediyelik ilkesi ile çalışan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, vatandaşın gönlünü fethetmeye devam ediyor. Gözaltı ve tutukluluk günlerinden sonra görevin başına gelir gelmez adeta içerde geçirdiği günlerin acısını çıkaran Başkan Kaya, çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık iki aydır sürekli olarak bizzat gezerek vatandaşın sorunlarını dinleyen Kaya, çözümü de yine vatandaş ile birlikte arıyor, yerinde çözümler üretiyor.

 

“SORUNU NASIL ÇÖZELİM?”

 

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlatmış olduğu çalışmalar tüm mahalle ve sokaklara yayılarak hızla devam ediyor. Yaklaşık iki aydır durmadan mahallelerde incelemelerde bulanan ve mahallelerin sorunlarını tek tek not alan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, sorunlara halk ile birlikte çözüm arıyor. Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Kaya, bazı mahallerde sokakları tek tek geziyor, hatta evlere giderek halkın sorunlarını dinliyor. Sabah saatlerinde gezilerine başlayan Kaya, akşam saatlerine kadar mahallerde kalıyor. Kaya’nın bu kapsamda yaptığı ziyaretlerin son durağı ise Van merkezdeki iki mahalle idi. Sabahın erken saatlerinde Seyrantepe ve Beyüzümü mahallelerinin tamamını gezerek mahallelerde var olan sorunları yerinde inceleyen Kaya’ya BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve halk da eşlik etti.

 

İLK KEZ BİR BAŞKAN…

 

Kaya yapmış olduğu mahalle çalışmalarına geçen hafta içerisinde gittiği ve kısa bir süre sonra tekrar geleceğim sözünü verdiği Seyrantepe mahallesine giderek uzun süren incelemelerde bulundu. Mahallede su, kanalizasyon ve yol sorunu olan cadde ve sokakların tamamını gezerek buralarda var olan sorunları yerinde inceleyen Kaya, sorunların nasıl giderileceği konusunda belediyenin ilgili amirleri ile görüşerek bu sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi. Mahalle sakinlerinin mahallelerinin birçok kısmında su, kanalizasyon ve yol sorunlarının olduğunu aktaran yurttaşlar bu sorunların Kaya’ya aktardı. Kaya ise bu sorunların giderilmesi için burada olduklarını belirterek en kısa sürede bu alanlarda çalışma başlatacaklarının müjdesini verdi. Kaya bu mahallelerde bulunan altyapı sorunlarının giderilmesi ardından yol genişletme ve asfalt serimi çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Mahallenin sakinlerinden Sabri Ünsavurma ve Süleymen Şahin isimli yuttaşlar yıllardır bu mahallede bulunduklarını ve ilk defa bir Belediye Başkanının mahallelerine gelerek kapı kapı dolaştığını söyledi.

 

SORUNLAR TEK TEK NOT ETTİ

 

Son olarak mahallede inşaatı süren Hayırseverler Camii’nin inşaatını gezen Kaya, burada mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Kaya Belediye olarak cami inşaatı için 50 mikap beton ve briket yardımında bulunacaklarını söyledi. Yurttaşların kavak ağaçlarının polen dökme şikayetleri üzerine kendilerine başvurmaları dahilinde belediye olarak bu ağaçları kesebileceklerini söyledi. Kavak ağaçlarının sağlığa zararlı olduğunu söyleyen Kaya, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Buradaki incelemelerini tamamladıktan sonra beraberindekilerle Beyüzümü mahallesine geçen Kaya burada da uzun incelemelerde bulunarak mahallenin tamamını gezdi. Mahallenin tüm alanlarında incelemelerini tamamladıktan sonra mahalle sakinleri ile bir araya gelerek çay içen Kaya burada da yurttaşları dinleyerek sohbet etti. Mahalle sakinlerinin halk otobüslerinin mahalle içerisinde geçmediğini aktarmaları üzerine Kaya bu sorununda giderilmesi için gerekli komisyona bunu ileteceğini ve bu sorununda gidereceklerini söyledi. Kaya, sabah başladığı incelemelerini akşam saatlerinde tamamladı.

 

TWITTER’DAKİ YORUMLARI DA ES GEÇMİYOR

 

Bir taraftan mahalleleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen ve bu sorunlar kapsamında çalışmaların hesabını yapan Kaya, bir taraftan da sosyal medyada dile getiren soruları dinliyor. Kendine ait Twitter hesabını da aktif olarak kullanan ve burada kişisel yorumlarını yazan Kaya, bu hesap üzerinden kendisine ulaşan vatandaşların sorunlarını da dikkatle takip ediyor. Sosyal medya üzerinden iletilen notları da alıp hemen müdahale edilmesini sağlayan Başkan Kaya bu hareketi ile de halkın memnuniyetini kazanıyor.


Yunus Emre AYKAÇ/Şehrivan

Editör: TE Bilisim