BİK Van Şube Müdürü Yahya Öylek yaptığı açıklamada, amaçlarının Van’da yerel basına içerik ve görsel anlamda kalite kazandırmak olduğunu söyledi. BİK Van Şubesi’nin açıldığı Nisan 2011 tarihinden bu yana yerel basına önemli katkılar sunduklarını anlatan Öylek, bu bağlamda VGC işbirliğiyle 2013 Teknik Destek Eğitim Programı kapsamında DAKA’ya ‘’Sayfa Sekreterliğinde Quarkxpress Programı Semineri’’ başlıklı proje sunduklarını bildirdi. Söz konusu projenin geçen ay sonunda kabul edildiğini ifade eden Öylek, desteklerinden dolayı DAKA ve VGC’ye teşekkür etti.

Öylek, proje kapsamındaki eğitimi ise, İstanbul Aydın ve Kocaeli Üniversitelerinin İletişim Fakültelerinde görsel iletişim, tasarım yönetimi, masaüstü yayıncılık ve tasarım felsefesi derslerini veren Öğretim Üyesi ve Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci tarafından verileceğini kaydetti.

Günde 6 saat olmak üzere 6 gün devam edecek eğitim salt bir sayfa sekreterliği eğitimden ibaret olmayacağını dile getiren Öylek, ‘’Bu eğitimlere kentimizde günlük hazırlanan gazetelerin sayfalarını hazırlayan sayfa sekreterlerinin yanı sıra, gazetelerde görev yapan editörler ve yazı işleri müdürlerinin de katılacağını umuyorum. Çünkü burada salt bir sayfa sekreterliğinin eğitiminin yanı sıra, gazete sayfasına girecek haber, ajans haberinin gazete haberine nasıl çevrileceği, yazı ile görsel uyumu, sayfa sekreterinin mizanpajı yapmada ne kadar özgür olacağı konusunda temel bilgiler verilecek. Yine eğitimler sırasında Türkiye’nin farklı illerindeki ile dünyanın farklı ülkelerindeki yerel gazetelerin birinci sayfaları irdelenecektir. Eminim ki verilecek bu eğitimlerden sonra gazetelerimizin sayfaları görsel açıdan daha iyi olacaktır’’ dedi.

VGC HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIR

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, BİK Van Şube Müdürlüğü ile hazırlamış oldukları projeyi onaylayan ve kendilerine destek olan DAKA yetkililerine teşekkür etti. Yerel basının maddi, teknik ve fiziki koşulların yetersizliğinin yanı sıra yetişmiş eleman eksikliğinin önemli yer tuttuğunu dile getiren Sevinç, kentte görev yapan tüm meslektaşlarımıza yönelik bundan sonra yapılacak her türlü projenin içinde yer almak istediklerini bildirdi.

Editör: TE Bilisim