Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Bilgi Güvenliği Politikaları Seminerleri’nin 10’uncusu Van’da başladı.

 

Sağlık düzenlenen “10’uncu Bilgi güvenliği Seminer” programı finali Elite World Oteli’nde başladı. 3 gün boyunca sürecek olan seminere, Sağlık Bakanlığı Sağlık Sistem Yönetimi Daire Başkanı M.Fatih Uluçam, Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Avukat Gürbüz Yüksel, Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzam Dr. Özcan Öktem, bakanlık eğitimcilerinin yanı sıra Hakkari, Bitlis, Kars, Ardahan, Muş, Tunceli, Ağrı ve Van ilinden gelen bilgi güvenliği yetkilileri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, 10. bilgi güvenliği seminer programı Van’da 3 gün boyunca süreceğini söyledi. Seminerin finalle sonuçlanacağını ifade eden İmren, “Bu konuda yeterince bilgimiz olsaydı bu seminer düzenlenmezdi. Belki daha kaliteli bir bilgiye sahip oluruz. Böyle bir seminerin Van’da son bulması ve bakanlığımızın böyle bir karar alması bizi mutlu etti. 3 gün sürecek olan seminer Van ve bölge illerden gelen sağlık çalışanlarımız bu seminere katılıp bilgi alış verişini gerçekleştireceklerdir. Biz bir bilgi alabilmek için saatlerce kütüphanelerde beklerdik ancak şimdi gizli bilgilere dahi girebiliyoruz. Amacımız sağlıkla ilgili çalışmalarda nerelerde eksiklik var bunları görüp tartışmak ve sağlığın kişisel bilgilerin olup olmadığını tartışacağımız bir seminer olacak” dedi.

 

Seminerde; SBSGM Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin Kurulum Süreci, Bilgi Güvenliği Yetkileri, Bilgi Güvenliği Denetimleri, Bilgi Güvenliği Çalışmalarının Hukuki Boyutu, TS ISO / IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı, Bilgi Güvenliği Politikası Klavuzu -C- Politikilar ve Bilgi Güvenliği Uygulama Planı hakkında sunumlar katılımcılara aktarılacak. Van’da dün başlayan seminer 3 gün boyunca sürecek ve ödül takdimiyle son bulacak. 


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim