AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’den Van kahvaltısıyla ilgili açıklama. Milletvekili Bilici yaptığı açıklamada, Van’ın kahvaltı kültürü ile ülkede önemli bir değere sahip olduğunu belirtti. 1 Haziran’daki rekor denemesi için İstanbul’da düzenlenen toplantıya da katılan Bilici, bu sofranın bir kahvaltıdan öte bir sofra olduğunu belirterek; “1 Haziran’da kurulacak kahvaltı sofrası kardeşliğin, dostluğun, hoşgörünün ve birlikteliğin pekişmesine vesile olacaktır. Bu sofraya oturacak bütün hemşerilerimiz bu amaca hizmet edecektir.” Dedi.

1 Haziran’da yapılacak Van Kahvaltısı rekor denemesiyle ilgili AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’den yazılı açıklama. Milletvekili Bilici yaptığı yazılı açıklamada Van’ın sahip olduğu kahvaltı kültürünün markalaşması için herkesin seferber olması gerektiğini belirtti. Bilici, “Van’ımız kahvaltı kültürü ile ülkemizde önemli bir değere sahiptir. Sahip olduğumuz bu değeri markalaştırma yolunda Van Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir proje hazırladı. Sahip olduğumuz bu ortak değer Van Valiliği himayelerinde Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından desteklenmektedir. 1 Haziran 2014 tarihinde düzenlenecek en kalabalık kahvaltı sofrası projesi ile birlikte, daha önce Amerika Birleşik Devletlerinde 18 Bin 941 kişi ile kazanılan Guinness rekorunu kırarak bu unvanı Van’a ve Türkiye’ye kazandırmak istiyoruz.” Dedi.

BİLİCİ: TEK YÜREK OLARAK BAŞARIYA ODAKLANMALIYIZ

Bir yaşam biçimi haline gelen Van kahvaltısının yeni bir günün başlangıcı olduğunu dile getiren Bilici, “Guinness rekor denemesi içinde kentin bütün bileşenlerinin güç birliği yapması, Siyasilerin, Valilik, Belediye ve STK’ların büyük bir özveriyle bu konuda birlikte çalışması yeni bir dönemin başlangıcı da olmalıdır. 5 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen Van Kahvaltısı Guinness rekor denemesi tanıtım lansmanı amacına ulaşmıştır. 1 Haziran tarihinde yapılacak Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası Organizasyonu, Van’ın gerek ülkemizde gerek uluslararası camiada tanınırlığını arttıracak ve kentimizin marka değerine katkıda bulunacaktır. Van halkı bu konuda tek yürek olarak başarıya odaklanmalıdır. 1 Haziran’da kurulacak kahvaltı sofrası kardeşliğin, dostluğun, hoşgörünün ve birlikteliğin pekişmesine vesile olacaktır. Bu sofraya oturacak bütün hemşerilerimiz bu amaca hizmet edecektir.” Dedi.

BİLİCİ’DEN KAHVALTI DAVETİ

1 Haziran 2014 Pazar günü yapılacak etkinlik Atatürk parkında saat 9.30 ile 10.30 arasında gerçekleştirilecektir. Guinness rekoru ile Van’a dünya çapında bir gurur yaşatmak ve bu gururu beraber yaşamak için Van’da bulunan ve şehir dışında yaşayan tüm hemşerilerimizi sorumluluk duygusu ile 1 Haziranda kahvaltı yapmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim