AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeniden tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesine gelerek çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu.

Van Milletvekili Bilici, ziyaret programı kapsamında AK Parti Van İl Başkanı Zahir Sağonda ile birlikte Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ile görüşen Milletvekili Bilici, odanın çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi aldı.

SRC ÖNCELİKLİ SIKINTI

Tuğrul, öncelikli sıkıntılarının SRC Sınav Merkezi olduğunu söyleyerek, Van ilinde SRC Sınav Merkezi’nin açılmasını istedi. Şehir içi trafiği ile ilgilide sıkıntıları dile getiren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tuğrul, çevre yolunun bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirtti.

BAKAN YARDIMCISININDA SRC İSTEĞİ

Ziyarette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı ile görüşen Van Milletvekili Mustafa Bilici, şoför esnafının mağduriyetini dile getirdi. Sınav için Van’a en yakın merkez olan Diyarbakır veya Trabzon iline gitmek zorunda bırakıldığını, bunun da maddi bir külfete ve zaman kaybına neden olduğunu vurgulayan Bilici, Van’da SRC Sınav Merkezi’nin açılmasını talep etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı, konuyu takip edeceğini ve ilgili birimlerle görüşeceğini söyledi.

ÇEVRE YOLUNA KAMULAŞTIRMA ENGELİ

Şehir trafiği ilgili de açıklamalarda bulunan Bilici, şehir giriş çıkışları olan ana arterlerde trafiği rahatlatmak için karayolları tarafından yolların genişletildiğini söyleyerek, bu güzergâhlarda yoğunluğun olduğu iki noktada alt geçitlerin yapıldığını hatırlattı. Aynı zamanda 11 noktada yaya üst geçişlerinin yapıldığını belirten Bilici, şehir içi trafiğini tamamen rahatlatmak için devam eden 41 kilometre çevre yolunun kamulaştırma problemleri nedeniyle geciktiğini vurguladı. Van Milletvekili Bilici, sivil toplum kuruluşlarının yasalarla düzenlenen görevler çerçevesinde üyelerinin memnuniyetlerini sağlayacak hizmetlerde bulunduklarını vurgulayarak, bununda temsil edilen kesimin gücünü arttırdığını söyledi. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın da kentin ticari, ekonomik ve sosyal gelişmesine katkı sağlayan bir esnaf örgütü olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim