ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Önceki gün Van Valisi olarak göreve resmen başlayan Sıracattin Bilmez, aynı anda vekaleten yürüteceği Van Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği görevine de başladı. Van Valiliği’nin ardından belediyede de görevinin startını veren Bilmez, burada yönetim sürecine dair açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı açıklamada da Van’ı geçmişteki görevinden dolayı iyi bildiğine vurgu yapan Bilmez, hizmet noktasında kentin her yerinde olacaklarını söyledi. Bilmez, “Vanlı hemşerilerimiz birlikte ile Van’ın her mahallesinde, köyünde, sokağında, caddesinde olmaya çalışacağız. Kıt imkânlarımızı en güzel şekilde kullanıp, Van’ımıza hizmet edeceğiz.” Dedi.

 

 

Bir süre önce çıkarılan kararnamede Van Valiliğine atanan Ardahan valisi Mehmet Emin Bilmez, dün itibari ile resmen Van’daki görevine başladı. Göreve başlar başlamaz çeşitli ziyaretlerde bulunan vali Bilmez, ziyaretleri kapsamında Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklama yapan Vali Bilmez, İçişleri Bakanlığının talimatı üzerine Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüteceğini söyledi.

 

 

BİLMEZ: BELEDİYELER KAMU KAYNAĞI KULLANARAK HİZMET ÜRETEN KURULUŞLARDIR

 

Bilmez, 26 aylık süreçte başkan vekilliği görevinde bulunan önceki vali İbrahim Taşyapan, Murat Zorluoğlu’na ve Vali Yardımcısı Sinan Aslan’a teşekkür ederek, “Malumunuz üzere bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van’a Vali olarak atandım ve dün itibariyle göreve başladım. Aynı zamanda Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de inşallah Mart ayı sonuna kadar yürüteceğim. Bu zaman aralığında kentimizin kötü olaylarla değil turizmle, doğal güzellikleriyle anılması için çalışacağız. Belediyeler kamu kaynağı kullanarak hizmet üreten kuruluşlardır. Belediyelerimiz her alanda ürettiği hizmetlerle vatandaşın hayatına dokunduğu için bizde en iyi şekilde bu görevi yürütmenin gayreti içerisinde olacağız.” Dedi.  

 

 

“BU KAPI HER DAİM VATANDAŞLARIMIZA AÇIK OLACAK”

 

Belediyelerin vatandaşın rahatça ulaşabildiği, kolaylıkla hizmet aldığı yerler olarak çalıştırmaya devam edeceklerini altını çizen Vali Bilmez, “Mesai arkadaşlarımla birlikte Devletimize ve Milletimize 7/24 amade olacağız. İşlerimizi de yürütürken şeffaflık olgusu ile hareket edeceğimizi ifade etmek isterim. Aynı zamanda bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da bu yönde desteğini bekliyoruz. Bu kapı her daim vatandaşlarımıza açık olacak. Asla belediye hizmetlerine ulaşmada, herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Her zaman hizmeti güler yüzle alacaklar.” Şeklinde konuştu.

 

 

BİLMEZ: DAHA ÖNCE BELEDİYESİNİN KAYNAKLARI TERÖR ÖRGÜTLERİNE AKTARILIYORDU

 

Bilmez, “Devletimiz tarafından vatandaşa hizmet üretmek için gönderilen her kuruş bu uğurda harcanacaktır. Önceki dönem büyükşehir belediyesinin kaynakları, terör örgütlerine veya terör bağlantılı kuruluşlara aktarılıyordu. Görevlendirme yapıldıktan sonra son iki yıldır gönderilen her kuruş vatandaşa hizmet olarak dönüyor. Biz bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız.” Dedi.

 

BİLMEZ: GÜZEL ŞEHRE GÜZEL BİR SEDA BIRAKMAK EN BÜYÜK ARZUMUZ

 

Yeni dönemde güzel hizmetlere imza atacaklarına dikkat çeken Bilmez, “Güzel şehre güzel bir seda bırakmak en büyük arzumuz olacaktır. Görevimizi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Vanlıların yaşanılır bir kentte mutlu yaşamalarını canı gönülden arzu ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve devlet büyüklerimizin hepsine şükranlarımı sunarken, bütün hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.” Diye belirtti.

 

“HEP BİRLİKTE VAN’I YÖNETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Yayımlanan Valiler Kararnamesi ile geçtiğimiz günlerde Van ilimize atandım. Dün Van Valiliği görevine başladım. Bugün ise İçişleri Bakanımızın onayı ile Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekâleten görevlendirildim. Yine bugün itibari ile Büyükşehir Belediyesinde görevime başladım. İnşallah biz Van halkına hizmet etmeye geldik. İmkânlarımızı, kaynaklarımızı son kuruşuna kadar Van halkının hizmetine sunmaya çalışacağız. Van’ı, köyü ile merkezi ile çok iyi biliyorum. Bunun yanında Demografik yapısını da çok iyi biliyorum. 4 yıl Van’da görev yaptım. İnşallah hep birlikte bundan sonra da Van’ı yönetmeye çalışacağız. Van, huzuruyla, kardeşliğiyle, üretimi ile gündem olması gereken bir şehirdir. Van’ın terör ve operasyonlarla anılması kesinlikle Van’ın hak ettiği bir durum değil. Van halkının da kentlerinin böyle anılmasını istemediğinin farkındayız. Makamlarda oturan değil, daha çok sahada olacağız. Basın mensuplarımızla da ilimizin gündemi ile alakalı zaman zaman beraber olacağız.”

 

BİLMEZ: VAN’IN HER MAHALLESİNDE, KÖYÜNDE, SOKAĞINDA, CADDESİNDE OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

 

Vanlıları mutlu eden her şeyin kendilerini de mutlu edeceğine vurgu yapan Bilmez, “Vanlıları üzen her olay bizleri de üzer. Van bölgesinin cazibe merkezidir. Van’daki üretilecek katma değer, üretilecek güzellik çevresine de olumlu katkı sunar. Olumsuzluklar da maalesef olumsuz etkiler. Vanlı hemşerilerimiz birlikte ile Van’ın her mahallesinde, köyünde, sokağında, caddesinde olmaya çalışacağız. Kıt imkânlarımızı en güzel şekilde kullanıp, Van’ımıza hizmet edeceğiz. İlk olarak, birim amirlerimizle bir araya gelerek elimizdeki imkânlara bakacağız. Bir taraftan da bizden talep edilen tüm işlere bakacağız, değerlendireceğiz. Bugünden itibaren gezerek, görerek eksikliklerimizi de en kısa sürede gidererek, devam eden projelerimizi de vatandaşlarımızın hizmetine en kısa sürede sokmaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

 

“VAN İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

 

Bilmez, “Bugüne kadar Van Belediyesinde görev yapmış tüm belediye başkanlarımıza ve kayyumlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum.  İnşallah hep birlikte daha güzel, daha müreffeh, daha gelişmiş bir Van için çaba göstereceğiz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim