ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ / Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kent genelinde yapılan sosyal faaliyetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Van büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla kent genelinde yapılan sosyal faaliyetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ramazan ayı dolayısıyla Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere iaşe paketi, iftar çadırı ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

 

 

AİLELERE YARDIM ULAŞTIRILACAK

Konuyla ilgili Genel Sekreter Yalçın’ın Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde yaptığı açıklamada, kayıtlı 2 bin 500 aileye iaşeye paketi vereceklerini ve Ramazan dolayısıyla kurulan iftar çadırlarını ilçe belediyelerin hizmetine bıraktıklarını ifade etti.

Yalçın, “Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız bünyesinde kayıtlı bulunan 2 bin 500 aileye iaşe paketi vermek üzere bir alışveriş yaptık. Aynı zamanda şahsi müracaat eden ihtiyaç sahibi kimselere de iaşe paketi yardımımız yapıldı. Bu arada Ramazan münasebetiyle ve 12 ay boyunca çalışan Mobil Aşevi TIR’ımız, iftar vermek üzere bütün ilçelerde iftar programlarına devam ediyor. Aşağı yukarı ilçelerde 500, bin, bin 500 ve 2 bin kişilik sofralar oluşuyor. Bu nedenle şehir merkezimizdeki iftar çadırı veya sofrası uygulamalarını ilçe belediyelerine bırakmış durumdayız.” Dedi.

 

 

180 AİLEYE NAKDİ YARDIM

Sosyal yardım yapılacak aileler için tespit çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Yalçın, şunları kaydetti: “Merkezdeki Tuşba, Edremit ve İpekyolu Belediyelerimizin hizmetlerini siz takip ediyorsunuz. Burada Sosyal Yardım olarak da 180 aileye nakdi yardımda bulunmuş durumdayız. İaşe paketlerimizin içerisindeki muhtevayı kutularımızın üzerinde görebilirsiniz. Önemli bir miktar ve önemli yiyecekler var. Aynı zamanda bir yıl sosyal yardım yapacağımız ailelerin demografik yapısını, muhtaçlık durumunu ilçe belediyeler ve kaymakamlık sosyal yardım fonlarıyla yeniden taramaya başladık.”

 

 

Editör: TE Bilisim