ŞEHRİVAN HABER – Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali GezginFest, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sonrası yazılı açıklama yayımladı. 

Gezgin Fest’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde festivaller yapan markamız Gezgin Fest, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Van adıyla 21- 23 Haziran 2019 tarihlerinde Gevaş ilçesinde yapılacağını duyurmuştur. Festivale katılacak sanatçılarımız gezginfest.com internet sitemizde 4 ay önce açıklanmıştır. Fakat son günlerde ismi konser verecek sanatçılar arasında olmamasına rağmen İranlı bir sanatçı üzerinden mesnetsiz iddialar ortaya atılmıştır.”

“TÜM HAZIRLIKLARIN DEVAM ETTİĞİNİ KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNARIZ”

Açıklamada; “Bu yılki festivalde sahne alacak isimler festival sayfasında yayımlanmış olup bahsi geçen ismin festival listesinde yer almamıştır. Ortada dolanan bilgi kirliliğini yok etmek amacıyla açıklama ihtiyacı doğmuştur. Sahte hesaplar üzerinden yapılan kampanyalarla Van halkına, esnafına, turizmine katkı sağlamasına öncelik etme amacı güden etkinliğimiz hakkında yanlış bilgilendirmeler yapılmıştır. Gezgin Fest her dine saygıyla yaklaşan bir anlayışı temsil eder. Ülkemiz hassasiyetleri ve toplumun dinamiklerine zarar verecek hiç bir yaklaşım festivallerimizde bulunmaz. Gezgin Fest Van festivalimizin tüm hazırlıklarına devam ettiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.
 

Editör: TE Bilisim