Savaş ve iç karışıklığın görüldüğü Suriye ve Irak'taki çeşitli kentlerden kaçmak zorunda kalan sığınmacılar, kaçak yollarla Türkiye'ye giriyor. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ne dağ yolundan gelen kadın, erkek çocuk sığınmacılar, burada zor günler geçiriyor. Sığınmacılar, özellikle yaşlı ve çocukların büyük sıkıntı çektiğini, güvenlik güçleri tarafından işlemlerinin en kısa sürede tamamlanarak Van'daki göç merkezine gönderilmek istediklerini söyledi. 

 


 

ÇEVREDEKİLER YARDIM EDİYOR

Soğuk havada ısınmak için ateş yakan ve çevredekilerin yardımlarıyla karınlarını doyurmaya çalışan sığınmacılardan en çok çocukları, bu durumdan olumsuz etkileniyor. Hasta, engelli sığınmacılar, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istiyor. Zaman zaman çevresindekiler tarafından soğuktan korunmaları için battaniye ve yatak dağıtılan sığınmacılardan bir battaniye kapabilen mutlu olabiliyor.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ülkelerinden kaçıp gelenlere kucak açtıklarını belirterek, "Bizim bunları barıdırmaya gücümüz yetmez. Çünkü çok yoğun bir göç oluyor. Daha önce bir binada geçici olarak ikamet ettiriyorduk. Ancak, bu bina eski olduğu için buradan çıkardık. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

 

 

 

 

 


 

Editör: TE Bilisim