ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  Van’ın İpekyolu İlçesi, Şerefiye Mahallesi’nde ikamet eden Özdemir ailesi önceki gün büyük bir şok yaşadı. Gece evlerinde otururken bir anda şebeke suyunun patlaması sonucu evlerini su basan aile yarıya kadar suda kaldı. Evlerindeki tüm eşyaları da yarıya kadar su altında kalan ve kullanılamaz hale gelen Özdemir ailesi gece yaşanan olayın ardından VASKİ’ye ulaştı fakat bir çözüm alamadı. Evleri ve eşyaları kullanılamaz hale gelen aile şikayetçiyiz derken, VASKİ’nin yetkili isimleri ise Şehrivana yaptığı açıklamada arızanın bina içinde meydana geldiğini belirterek sorunu çözdüklerini söyledi.

 

Edinilen bilgiye göre, Van’ın İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesi’nde meydana geldi. Dün gece saatlerinden şebeke suyunun patlaması üzerine bodrum katlı bir ev sular altında kaldı. Sular altında kalan ev kullanılmaz hale gelirken, sular altında kalan eve VASKİ ekipleri sabah saatlerinde olaya müdahale etti.

 

 

EV SAHİBİ ÖZDEMİR: ŞİKÂYETÇİYİZ

 

Şebeke suyunun patlaması sonucu evinin sular altında kaldığını belirten Ev sahibi Cüneyt Özdemir, “Olay, gece saat 12’de şebeke suyunun patlamasıyla oldu. Bizim ev bodrum katı olduğundan dolayı suyu komple içeriye çekti. Bodrum katı su altında kaldı. Eşyalar komple suyun üstünde yüzüyor. Gece 12’de başlayan su baskını sabaha kadar devam etti. Yüz defa VASKİ’yi aramamıza rağmen yardımcı olmadılar, gelip suyu kesmediler. Bundan dolayı mağduruz. Bu olayın sorumlusu kesinlikle VASKİ’dir. Emniyetle hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen, emniyet güçleri gelip sabaha kadar eşlik ettiler. Yardımcı olmaya çalıştılar fakat bir şey yapamadılar. İtfaiye ekipleri aynı şekil de geldi sabaha kadar suyu çekmelerine rağmen, VASKİ suyu kesmediği için sürekli suyun içeriye dolmasıyla bir şey yapamadılar. Fakat VASKİ ekibinden tek kişi bile sabaha kadar gelmedi. Sabah saat 8-9 sonra geldiler. Bu saatten sonra gelmenin bir anlamı yok. Eşyalar, perişan oldu, ev kullanılamaz hale geldi. Bu saatten sonra gelmenin de hiçbir anlamı kalmadı. Kesinlikle bizler şikâyetçiyiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

YAŞAR: ANA ŞEBEKEDEN SU KESİLMESİ GEREKİYOR

 

Kiracı olarak kaldığı evi su basan kiracı Adem Yaşar, “Dün gece saat 12 civarlarında hanımla oturuyorduk, bize biraz meyve getirmesini söyledim. Eşim kapıyı açar açmaz suyla karşılaştı. Olayı, hemen ev sahibine bildirdik. Ev sahibinin gelmesiyle birlikte vanayı kapatmaya çalıştık ama vanayla alakası olmadığını gördük. Meğerse ana şebekeden alttan patlayarak evin içine geldiğini gördük. Hemen VASKİ’yi aradık, yüzlerce aramadan sonra VASKİ’den gece vardiyası olmadığını belirttiler. Bunu ancak sabah çözebiliriz dediler. Bizler de başka çözümler aramaya başladık. Polisi ve itfaiyeyi arayarak yardım istedik. Ama bunlarında ellerinden hiçbir şey gelmedi, çünkü ana şebekeden su kesilmesi gerekiyor.” dedi.

 

 

YAŞAR: VASKİ’DEN HİÇ KİMSE GELMEDİ

 

VASKİ ekiplerinin gelip ilgilenmesi gerektiğini ifade eden kiracı Selma Yaşar,  Gece saatlerinde yaşanan su baskınını durduramadık. Polis ekipleri ve itfaiye ekiplerini çağırdık. Baktılar onların yapabileceği çok fazla bir şey yoktu. VASKİ, bu konuyla ilgilenmesi gereken kurumdur. İlgilenmesi gerekirken hiçbir şekilde ilgilenmedi. Mağduriyetimizi hiç bir şekilde görmediler. En azından şunu beklerdik, gelsinler, görsünler hiçbir şey yapamasalar bile en azından geldiler deriz. Bir şey yapamadılar deriz belki bizde bu kadar kızmazdık. Bu kadar tepkili olmazdık. Sabaha kadar defalarca aradık, yüzden fazla aradığımız halde bir kişi bile gelip, bizim mağduriyetimizi görmedi. Tenezzül edip VASKİ’den hiç kimse gelmedi. Burada şuan kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Bir de gelip evin durumuna bakmaları lazımdı. Evle alakalı sorun olabilir, belki diğer şebekelerden falan kaynaklı değildir. Ev ile alakalı bir durum bile olsa bu tür durumlar da VASKİ’nin gelip ilgilenmesi gerekiyor. Dolayısıyla hiç kimse sabaha kadar, 8.30’a kadar hiç kimse gelmedi. Eve bakıp mağduriyetimizi görme tenezzülünde bile bulunmadılar.” diye konuştu.

 

 

VASKİ’DEN AÇIKLAMA

 

VASKİ İçme Suyu Şube Müdürü Ender İzcier, yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. İzcier, “Ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada arızanın bina içerisinde meydana geldiği görülmüştür. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla VASKİ ekipleri hasar gören hattı onararak su bağlantısını vermiştir.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim