Haber bültenleri Pazar günü iki ayrı otobüs kazası haberi geçti. Sabah saatlerinde Kayseri'de meydana gelen ve 26 kişinin yaralandığı kaza haberinden sonra akşama doğru da alev alev yanan bir otobüs haberi daha geldi. O otobüs de Van'dan aynı firmaya aitti.

 

VAN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI: 26 YARAI

Kayseri'de meydana gelen trafik kazasında Van’a giden yoLcu otobüsünün devrilmesi sonucu 26 kişi yaralandı. Van'dan İstanbul'a giden 42 yaşındaki Kenan Akbaş yönetimindeki 65 EK 765 plakalı yolcu otobüsü Kayseri-Malatya karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Kamber Mevkii'nde direksiyon kontrolünü yitirdi. Şarampole yuvarlanan otobüste bulunan yaralılar için ihbar üzerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Devrilen otobüs içerisinde sıkışan 26 yolcu, polis, jandarma, UMKE yardımıyla aracın tavan kısmındaki havalandırma boşluğundan ve kırılan pencerelerden çıkarıldı. Yararlılar sevk edilen ambulanslarla Kayseri’deki hastanelerde tedavi altına alındı. Jandarma, kaza ile ilgili soruşturma açarken, otobüs içindeki yolcular, sürücünün uyarılara rağmen uyuduğunu söyledi.

 

2'İNCİ KAZA HABERİ ANKARA'DAN VAN OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI!

Diğer Kaza haberi de Ankara'Dan geldi. Bolu younda Ankara'ya doğru seyir halinde olan ve içerisinde 55 yolcunun bulunduğu otobüs alev alev yandı. Yangın, sabah saatlerinde Ankara-İstanbul karayolunun 50'inci kilometresinde yaşandı. Van'dan İstanbul'a giden Şahin Maral idaresindeki 34 JY 13 plakalı yolu otobüsünün motor kısmından seyir halindeyken dumanlar yükseldi. Çıkan yangını fark eden Şahin Maral, hemen otobüsü yolun kenarına çekerek, otobüsün kapılarını açıp, içeride bulunan 55 yolcunun dışarı çıkmasını sağladı. Bu esnada, otobüsün arka tarafı alevlere teslim oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, otobüs kullanılmaz hale geldi. Yolcularsa firmanın diğer otobüsleriyle İstanbul'a gönderildi.

Editör: TE Bilisim