Vatandaşların güzel vakit geçireceği ve ailesiyle birlikte zaman geçirebileceği mekânlardan birisi daha Van’da kapılarını açtı. Özellikle çocuklu ailelere de hitap eden mekanların az olduğu kentte açılan Cafeplus adlı mekan Van’da bir ilk oldu. Hem çocuk kafe, hem de aileler için ideal bir mekan olma özelliğine sahip CafePlus artı bir değer olurken çocuklarını emin ellere teslim etmek isteyen anne-babalar için de ideal bir mekan olarak kapılarını açtı. CafePlus açılır açılmaz kentteki bir çok kesimden büyük ilgi gördü. CafePlus ile Van’da artık aileler rahatlıkla çocuklarıyla oturup zaman geçirebilecek.

 

Van’da kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen CafePlus adlı kafe ev hanımlarının, çalışan ve çocuklu kadınların işini kolaylaştırma yolunda büyük bir adım attı. Artık çiftler bir yerde oturup zaman geçirmek istediklerinde çocuklarını merak etmeyecek. Çünkü aileler CafePlus’ta bir yandan çaylarını içip sohbet ederken, diğer yandan çocukları kendilerine ait alanda gönüllerince eğlenebilecek. Üstelik çocuk gelişim uzmanlarının gözetmenliğinde çocuklar daha güvende hissedecek. Bir süre önce açılışını gerçekleştiren CafePlus işletmecileri, KOSGEB’den de destek alarak bir yerden de yatırımcı olarak Van’da iş hayatına atıldı. Kadın elinin değdiği işletme kentte farklı bir yatırım olarak da hayata geçmiş oldu.

 

 

AYDENİZ: AİLELER PLAN YAPMAKTA HEP SIKINTI YAŞIYORLAR

Kafenin işletmecisi Aşiran Aydeniz, kafe ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunarak aileler seslendi. “Artık kadınlarımız rahatlıkla zaman geçirebilecek” diyen Aydeniz, “Evli ve çocuklu aileler plan yapmakta hep sıkıntı yaşıyorlar. Bende çocuklu bir kadın olduğum için bu durumu daha iyi anlıyorum. Çünkü zamanında başıma geldi. Bir süre önce gireceğim bir sınav vardı ve bir tercih yapmak durumundaydım. Eşim görev gereği bir yere gidecekti bende sınava girecektim. Ancak çocuğumuza bakacak kimse yoktu. Ya ben sınava giremeyecektim ya da eşim görevine gidemeyecekti. Bu sıkıntıyı yaşadığım sırada aklıma böyle bir yeri açmak geldi. Dedim ki şuan benim durumumda onlarca insan var. Ve böyle bir yer açmaya karar verdim.” İfadelerini kullandı.

 

 

“AİLELER GİTTİKLERİ YERDE ÇOCUKLARINI İZLEYEBİLECEK”

Evli ve çocuklu çiftlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla buraya bırakıp bir sinemaya, tiyatroya gidebileceğine dikkat çeken Aydeniz, “Ya da çocukları yukarıda oyun oynarken, onlar burada oturup yemek yiyebilir, çay içebilir. Arkadaşlarıyla rahatlıkla sohbet edebilir. Onlar rahatlarına bakarken çocukları üst katımızdaki çocuk oyun alanında gönüllerince eğlenecek. Ayrıca çocuklarını buraya bırakıp giden aileler için güzel bir çözüm daha bulduk. Kafemiz 24 saat kamera sistemi ile kayıt altında. Aileler gittikleri yerde çocuklarını izleyebilecek. Ne yaptığını görebilecek. Bu şekilde içleri daha rahat olacaktır.” Dedi.  

 

 

AYDENİZ: EŞİM EN ÇOK DESTEĞİ VEREN KİŞİDİR

Sadece bununla da sınırlı kalmadıklarını dile getiren Aydeniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların dışında burada her türlü organizasyonda yapıyoruz. Kına gecesi, altın günleri, veda geceleri, mezuniyet törenleri, doğum günü partileri gibi organizasyonlar da yapıyoruz. Kadınlarımız buraya gelip gönüllerince günlerini düzenleyebilir, doya sıya eğlenebilirler. Van’da şuanda kadar sadece bir tane buraya benzer bir yer gördüm. Bu tür yerlerin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ev hanımlarının sırtından büyük bir yükü kaldıracağına inanıyorum.

 

 

HEM KALİTE VAR HEM PROFESYONEL BİR EKİP!

“Ben kendim sosyoloğum. Eşimde öyle. İnsanların içinde olduğu durumu anlamak çok zor gelmedi bana ve kardeşim Mehmet Tahir Barut ile birlikte böyle bir yer açmaya karar verdik. İşletmesini ikimiz birlikte yapıyoruz. 2 tane çocuk gelişim uzmanımız var. Sürekli çocuklarla ilgilenecekler. Buradaki tüm yiyecekleri kendimiz yapıyoruz. Daha sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yapıyoruz. Yakın zamanda mantı da çıkaracağız. Üstelik bu mantıyı bir tane ev hanımımız kendi evinde yapacak. Bir annenin yaptığı mantı her zaman daha lezzetlidir.” CafePlus’u açarken eşinin kendisine sonsuz destekleri olduğunu vurgulayan Aydeniz, “Kendisi bana en çok desteği veren kişi oldu. Bana hep güç verdi. Kendisine de sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi. 


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

FOTOĞRAF: VEYSEL İZGİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim