Büyükşehir Belediyesi personellere yönelik 2015 yılı eğitim programı çerçevesinde düzenlediği seminerler devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı tarafından 2015 yılı eğitim programı çerçevesinde personellere verilen seminerler devam ediyor. Düzenlenen eğitim programları ile birlikte kurumsal bir imaj ile halk ile belediye arasındaki ilişkiyi güncel tutmak için yapılan seminerler ile personelin halk ile olan iletişimi, yaşanan sorunların kolay çözümü ve kurumsal kimliğin tamamlanması amaçlanıyor. Lefke Avrupa Üniversitesi Sosyal Hizmet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Şen tarafından personellere “Bireysel ve kurumsal imaj yönetimi” başlığı altında bireysel imaj, bireysel stres, is yeri stres, kurumsal imaj, motivasyon artırma ve zaman yönetimi eğitimi verildi. Van-Şişli Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Erhan Aksoy ile İrfan Sönmez’in yanı sıra daire başkanları ve çok sayıda personel katıldı.

 

AKSOY: KURUMSAL İMAJ, BİREYSEL İMAJ İLE BAŞLAR

Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan VBB Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, belediye olarak kendileri için kurumsal kimliğin çok önemli olduğunu, bunun için de kurumsal bir yapıya sahip olmaları için çabaladıklarını söyledi. Bu çabanın kısa bir süre içerisinde tamamlanarak kurumsal bir kimliğin ön plana çıktığını dile getiren Aksoy, bazı eksiklikleri tespit ettiklerini ve bu eksikliklerin de önüne geçmek için de VBB İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı tarafından bazı eğitim programlarının planlanmasının yapıldığını belirtti. Aksoy, "Kurumsal bir yapıda en önemli unsur bireysel imajdır. Kurumsal imajı ortaya çıkarmak için birey önce kendi imajı ile başlar. Birey kendi imajını tamamladıktan sonra kurumsal imajı ortaya çıkarır ve bu da kurumsal kimliğin tamamlanmasını sağlar" dedi.

 

‘KURUMSAL İMAJIN TAMAMLANMASI İLE HALK VE BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ KURULUR’

Ardından personellere "Bireysel ve kurumsal imaj yönetimi" başlığı altında stres ve beden dilinin önemi üzerinde seminer veren Lefke Avrupa Üniversitesi Sosyal Hizmet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Şen, belediyelerde imajın çok önemli olduğunu, imajın oluşması ile birlikte halk ile belediye arasında bir köprü kurulduğunu ifade etti. Belediyelerde kurumsal kimliğin ön plana çıkmasının en önemli ayaklarından birisinin kurumun imajının ortaya çıkması ile oluştuğunu vurgulayan Şen, beden dilinin, insanın çevresine karşı olan bakışının önemli olduğunu ve yanlış uygulanan beden dilinin belediyenin kurumsal kimliğine zarar vererek, belediyenin itibarını halk nezdinde olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim