İçişleri Bakanlığı tarafından Bitlis Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Burada valilik hizmetlerimizi yürütürken, diğer taraftan da belediye hizmetlerini en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte bu şehri daha yaşanabilir ve konforlu hale getireceğiz. Gayretimiz bu olacak." dedi.

 

Çınar, beraberinde Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Hakan Şeker ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile belediyedeki makamına geçti. Vali Çınar, burada yaptığı açıklamada, devletin artık eski devlet olmadığını, yeni Türkiye ve yeniden büyük Türkiye anlayışıyla yoluna çıkmış bir devletin bulunduğunu söyledi.

 

Geçmişte birtakım arızalı ve hastalıklı anlayışların olduğunu ifade eden Vali Çınar, şöyle konuştu: "Vatandaş olarak bunları yaşadık. Vatandaşa bir tepeden bakma, yapılan işi vatandaşın başına kakma, ben olmazsam bunlar olmazdı gibi birtakım yanlış, hastalıklı anlayış vardı. En azından bir kısım memurların tavrında bu vardı. Bunu geçmiş yıllar için söylüyorum. Ama artık yeni Türkiye ve yeni devlette tamamen vatandaşı ve vatandaşa hizmeti esas alan bir anlayış var. Biz vatandaşa, Bitlis'e ve Bitlislilere hizmet etmekten, Bitlislilerin hizmetkarı olmaktan şeref duyuyoruz. Burada valilik hizmetlerimizi yürütürken, diğer taraftan da belediye hizmetlerini en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte bu şehri daha yaşanabilir ve konforlu hale getireceğiz. Gayretimiz bu olacak."

 

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Hüseyin Olan'ın yerine İçişleri Bakanlığı Vali Ahmet Çınar'ı "Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirmişti. 

Editör: TE Bilisim