Orhan AŞAN - Şehrivan


Daha önce Van Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde koltuğu Mavi pusula ile seçime giren Başkan Yardımcısı Emin Tuğrul’a kaptıran VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, 28 Mayıs’ta yapılan VESOB seçimlerinde beyaz pusula ile kazandı. Güçlü bir oluşuma karşı VESOB seçimlerini kazanan Başkan Faruk Alpaslan, beyaz pusuyla seçime girme nedenini Şehrivan’a anlattı. VESOB seçimlerine beyaz pusula ile girme nedeninin şeffaflık ve dürüstlük olduğunu ifade eden Alpaslan, insanların mavi pusulanın hizmet kalitesini gördüğünü ve VESOB seçimlerinde buna ‘dur’ dediğini belirtti.

ALPASLAN: AYNI OYUN VESOB SEÇİMLERİNDE DE OYNANDI

11 Ocak 2014’te yapılan Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde Başkanlık koltuğunu Mavi pusulanın adayı olarak seçimler giren Başkan yardımcısı M. Emin Tuğrul’a kaptıran Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Alpaslan, VESOB seçimlerine beyaz pusula ile girince seçimlerde mavileri yenerek başkanlık koltuğuna tekrar oturdu. 28 Haziran’da yapılan VESOB seçimlerinde Mavi pusula adayı İsa Berge’yi 4 oy farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturan Başkan Faruk Alpaslan seçim sürecini Şehrivan’a anlattı. Seçim sürecinde kendisi hakkında hoş olmayan çirkin propagandalar yapıldığını söyleyen Başkan Alpaslan, “Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde oynanan gizli oyunlar VESOB seçimlerinde de bize karşı oynanmaya başlandı. Ama bu kez bilinçli ve sağduyulu üyeler içerinde yapılmaya başlanınca bu üyelerimiz o oyuna gelmedi. Seçim öncesi açıklamalar yapan ve bizden sayısal olarak fazla olan bir grup ile yarıştık. Allaha şükürler olsun ki arkadaşlarımıza yaptığımız ve yapacağımız işleri anlatınca bizi mahcup kılacak bir sonuç çıkmadı. Bizi mahcup etmeyen esnafımıza üyelerimize hem Van, hem de Bölge adına teşekkür ediyoruz.” Dedi.

ODASI BULUNMAYAN TEK ÜYE

VESOB seçimleriyle bölgeye bir ruh hali geldiğini söyleyen Alpaslan, “Bu ruh hali esnafımızı memnun etti. Bu memnuniyet üzerine insanlar bizi taktirle karşıladı. Bunun üzerine diğer odaların istemi üzerine önceki gün yapılan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu seçimlerinde Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçtirdi. Türkiye’de bir ilk oldu bu seçimler sonrası. Türkiye’de odası bulunmayan ve yönetim kuruluna seçilen tek insan ben oldum. Eğer yüzümüzün akıyla Van halkını ve esnafını temsil etmiş olmasaydık bugün kolay kolay o mevkiye gelemezdik. Esnaf odaları seçimlerinden sonra konfederasyon seçimlerinde de inşallah üst mevkilerde görev alacağım. Ben Faruk Alpaslan olarak ön plana çıkmak istemiyorum burada bir ekip ruhu oluşturup hep birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz.” Dedi.

ALPASLNA: MAVİ LİSTEYİ HERKES GÖRDÜ

VESOB seçimlerine neden beyaz pusula ile girdiğini de ifade eden Başkan Alpaslan, “VESOB seçimlerine beyaz pusulayla girmemin nedeni şeffaflık ve dürüstlük. Şeffaflık, dürüstlük ve tarafsızlığın sembolü olduğu için beyaz pusula ile seçimlere girdim. Mavi pusula denen furya birilerinin arkasına sığınmaktadır. Basiretsiz işleri yapabilecek insanlar birilerinin arkasına sığınma çabası içerisinde olanlar mavi furyasını ortaya çıkardı. Mavi furyası ile seçilenler seçildikten sonra ne yapacaklarını bilmeyen kişilerden oluşuyor. İnsanlar mavi listenin hizmet kalitesini görünce dur dedi. İnsanlar artık mavi değil de hangi rengi getirirseniz getirin hizmet yapmadıktan sonra renkler insanı bir yere götürmez dedi. İnsan hizmetlerini daim kıldığı zaman elbette ki başarılı olacaktır. İdeolojik yapılan renk oyunlarının arkasına sığınmanın, birilerinin himayesi altında çalışmanın bu esnafa bir getirisinin olmadığını düşünüyorum. İnsan seçildiği zaman kendi vicdanının sesini dinleyerek çalışmalı. Niyet hayır olunca akıbette hayır oluyor. Geçici başarısızlıklar insanı daha fazla rencide ediyor. Bir yerlere gelmek her şey bitti anlamına gelmiyor. Bizim en üst mevkilerde görev almamız rahatlığa değil, daha fazla çalışmaya, sorumluluk almaya vesile olmuştur. Biz kendimizi Van için çalışmaya çaba sarf etmeye adamışız. Artık mavi listenin de arkasına sığınanların hizmet kalitesi de ortaya çıkmaya başladı.” Dedi.

ALPASLAN: HİÇ BİR SİYASİ PARTİYLE SORUNUM YOK

Hiçbir siyasi parti ile sorununun olmadığını söyleyen Alpaslan, “Benim hiçbir siyasi partiyle sorunum yok. Benim karşıma rakip olmak isteyen insanlar bütün partilerin içerisine girip beni kötülediler. Başta BDP’ye gidip benim başka parti ile olduğuma yönelik çirkin propagandalar yürüttüler. Daha sonra AK Parti, MHP’ye CHP’ye gidip aynı çirkin propagandayı sürdürdüler. Ama ben hiçbir seçimde hiçbir partinin kapısından içeri girmedim. Bütün ideolojileri ve partileri benimseyen bir esnaf kitlemin olduğunu çok iyi biliyorum. Biz zamanında da esnaf partisi olduğumuzu söyledik. Bizim seçimlerde beyaz pusulayı seçmemin nedeni de şeffaf ve dürüst olduğumuzu göstermekti. Biz kesinlikle insanların hür iradelerine ipotek koymaksızın sadece kendi alanımızda yapabileceğimiz işleri anlatarak seçimlere girdik.” Dedi.

“REKORUN BAŞARISI VAN HALKINI BAŞARISIDIR”

Projelerini ve hafta soru Van’da düzenlenen rekor kahvaltı denemesinin de değerlendiren Başkan Alpaslan sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün esnaf odalarımızı bir çatı altında toplamak istiyoruz. Binada eğitim salonları oluşturarak esnafımıza eğitim vermeyi hedefliyoruz. Yeni iş yeri açan esnaf sorunları, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ruhsat sorunları, korsan yapılanma, esnafların maliye ile ilgili sorunları ve buna benzer birçok sorun var. Biz bunlarla ilgili bir kriz masası oluşturacağız. Bu konuda yükümüzün çok ağır olduğunu biliyoruz. Bizde bu sorunları çözmek için çaba sarf edeceğiz.”

“HALKTAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

Öte yandan haftasonu gerçekleştiren kahvaltı rekoru ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Alpaslan, yaşanan eksikliklerden dolayı halktan özür diledi. Alpaslan o rekor ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Bende tüm arkadaşlarımla birlikte rekor denemesindeydim. Rekor denemesi Van’ın isminin dünyaya duyulması için önemli. Rekor denemesinin kusurlarını ise kendi içimizde saklamalıyız. Kusursuz bir şekilde geçti diyemeyiz. Bu konuda ilk başta halkımızdan özür dilemeliyiz. Çocuk çoluğunu sabahın erken saatlerinde aç susuz getiren vatandaşlara bir özür borcumuz var. Rekorun başarılı geçmesinin Van’ın adını sırf dünyaya duyurmaya gelen halka borçluyuz. Bu Van halkının başarısıdır. Bu başarıyı hiçbir kurum, kuruluş, kamu ve bireysel olarak üzerine almasın. Van halkı aç ve susuz da kalmasına rağmen oraya gelmişse bu başarı Van halkının başarısıdır. rganizasyonda eksiklikle olmuştur. Başta ben olmak üzere tüm STK’lar olarak özür diliyoruz. Sokaktaki o insanların söylemlerini dinledim. Ama bütün eksikliklere rağmen biz Van halkına teşekkür ediyoruz. Rekorun kırılması bütün kusurları kapatmıştır. Bizlerde artık güzellikleri konuşalım.”

Editör: TE Bilisim