Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Biz istiyoruz ki güçlü bir yasama olsun. Biz istiyoruz ki güçlü bir yargı olsun. Yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığını da ekliyoruz ama maalesef bundan rahatsız olanlar da var." dedi.

 

Bakan Tüfenkci, Van programı kapsamında, partisinin Kazım Karabekir Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Bir taraftan terör örgütlerinin inlerine girerek mücadele ettiklerini, bir taraftan da insanlara iş ve aş bulmaya, esnafın işini büyütmeye çalıştıklarını anlatan Tüfenkci, "Bunun için sizlerle Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye güçlensin, bölgesinde lider olsun. Biz istiyoruz ki Türkiye dünyada sözü dinlenilen ülke olsun. Biz istiyoruz ki yurt dışına çıktığımızda pasaportumuz güçlü olsun. Bunun için de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminine geçiyoruz." diye konuştu.

 

 

"BİZ İSTİYORUZ Kİ GÜÇLÜ BİR YARGI OLSUN"

"Biz istiyoruz ki güçlü bir yasama olsun. Biz istiyoruz ki güçlü bir yargı olsun. Yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığını da ekliyoruz ama maalesef bundan rahatsız olanlar da var." ifadesini kullanan Tüfenkci, şunları kaydetti:

 

"Ama biz istiyoruz ki bu ülkede özgürlük, hak, adalet olsun. Onun için de yargı bağımsız olsun, tarafsız olsun. Biz istiyoruz ki Meclis asli görevini yapsın. Biz istiyoruz ki Meclis daha da fazla denetlesin. Biz istiyoruz ki Meclis temsil ettiği seçmeniyle daha fazla ilgilensin. Biz istiyoruz ki kişi başı gelirimiz 11 bin dolarlardan 25 bin dolarlara çıksın. Van için, illerimiz için ihracat kapıları olsun. Bunun için etkin sürdürülebilir yönetim olsun. Manipülasyonlara, provokasyonlara açık değil, koalisyonlara açık değil, istikrarlı bir hükümet olsun. 'Milletin parasından milletin sermayesinden heba olmasın' diyoruz. Bunun için de 16 Nisan'da 'evet' demeye var mıyız?"

 

 

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Bakan Tüfenkci, Avrupa'nın, Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini dile getirdi.

 

 Orada bakanlara ve Müslümanlara karşı yapılanları herkesin gördüğüne işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

 

"Hep beraber görüyoruz. Onlar neden rahatsız oluyorlar.? Onlar, Van'ın Türkiye'nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Bunun için ev ev dolaşarak kapı kapı dolaşarak biz Türkiye'yi güçlendireceğiz onlara inat. 'Hans'lara, 'George'lara inat Mehmetler, Ahmetler, Muhammetler hepsi birden 16 Nisan'da Türkiye'ye sahip çıkacak, Van'a sahip çıkacak, bu ümmete sahip çıkacak. Bu gençlerin önünün açılmasını, iş aş bulmak, Türkiye'yi büyütmek, bir daha enflasyonlarla uğraşmak istemiyorsak, hükümet krizleriyle bu milletin sermayesinin heba edilmesini istemiyorsak, bu ülkede bir daha darbeler olsun istemiyorsak, 15 Temmuzları bu ülke bir daha yaşasın istemiyorsak, hep beraber ne diyeceğiz arkadaşlar? İnanıyorum ki herkesin gözü Van'da olacak. 'Van 'evet' diyor mu?' diyecek, buna bakacak. Ben bu ışığı buradan alıyorum." 

 

 

Editör: TE Bilisim