ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - "8. Turizm ve Seyahat Fuarı" kapsamında düzenlenen Van Gölü Balığı (İnci Kefali) festivalinde, vatandaşlara inci kefali ve ayran aşı dağıtıldı.

 

Geçtiğimiz yıl Turizm ve Seyahat Fuarı’nda bir ilke imza atan Van Gölü Aktivistleri Derneği, bu yılda o geleneği devam ettirdi. Van Gölü Balığına (İnci Kafi) dikkat çekmek ve tüketimini arttırmak istene aktivistler fuar alanında balık pişirdi, fuara katılanlara balık ile ayran aşı ikram edildi. O gelenek bu yılda devam etti. Ancak bu sene orada balık pişirilmek yerine daha önceden pişirilen balıklar alana getirildi. Fuara katılanlar yine ekmek, balık, ayranaşı, soğanlarını alarak masa da balık yemenin tadını çıkardı. Vali Murat Zorluoğlu’da festival alanına gelerek balığın tadına baktı.

 

Vatandaşlar, balık yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Van Gölü aktivistlerinden Erdoğan Özel, festivalde yaklaşık 2 bin kişiye 500 kilogram inci kefali dağıtarak balığın tanıtımını yaptıklarını dile getirdi. Fuara ve festivale katılan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ise "Balıkesir'in tarihi ve turistik değerlerini Van'a ve İran'dan gelen birçok kişiye tanıtmak istedik." dedi. İran'dan fuara katılan Aren Fati de "Buraya ülkemden getirdiğim bitkileri satmak için geldim. Fuar yoğun ve güzel geçiyor. Katıldığımız için memnun olduk." diye konuştu.

 

Gerçekleştirilen festivalle ilgili konuşan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, festivalin devam edeceğini söyledi. Özel, “Geçen yıl balık festivalimizin ilkini yaptık. Bu yılda İpekyolu Belediyesi’nin desteği ile dışarda pişirdiğimiz balıkları buraya getirdik. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda festivale yoğun bir ilgi vardı. Bu festivalimiz geleneksel olarak her yıl devam edecek.” Dedi.

 

Özel konuşmasının devamında festivalin amacının Van Gölü Balığına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim