Vali Zorluoğlu’dan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

 

Van Valisi Murat Zorluoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 


Vali Zorluoğlu, yayınladığı mesajda, “Basınımızda sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünde, kamuoyunun haber alma ihtiyacını; doğru ve tarafsız şekilde, kişisel hak ve özgürlükler ile hukuk kuralları çerçevesinde gideren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum. Şüphesiz basın, demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olarak, zaman mefhumu gözetmeksizin zor şartlarda görev yapan çalışanlarıyla vatandaşlarımızın hızlı ve gerçekçi yayınlarla bilgilendirilmesi yanında, kamu-vatandaş iletişiminin sağlıklı yürütülmesi anlamında da önemli bir görev yürütmektedir. Toplumun geniş kesimlerine etki edebilme gücüne sahip basının, bu gücü yine kamunun faydasına kullanması ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket ederek, kitleleri doğru yönlendirmesi en büyük beklentimizdir. En son 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe kalkışmasında yaşadığımız gibi inisiyatif alarak, devletimizin ve milletimizin menfaatlerini önceleyen, devlet büyüklerimizin vatandaşlarımıza yönelik çağrılarını hızlı ve doğru şekilde aktarılmasında görev üstlenen tüm basın kuruluşlarımıza buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle meslek ilkelerine bağlı, kamu düzeninin korunmasına önem veren ve toplumsal değerlerimize sahip çıkan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, daha iyi şartlar altında sürdürülen başarılı bir meslek yaşamı ve esenlikler dilerim” dedi.

 

 

İpekyolu Kaymakamı Öztürk'ten 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

 

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 


Cemil Öztürk, yayınladığı mesajda, “Toplumların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde basın kuruluşlarımızın işlevi yadsınamaz bir gerçektir. Görevlerini yerine getirirken tarafsız, objektif olmalarının yanı sıra ülke menfaatleri, kamu düzeni, toplumsal özellikler ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. Sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünde kutlanan bugünde, başta ilimiz basın kuruluşları ve çalışanları olmak üzere tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 

 

Van İl Sağlık Müdürü Yanmaz'dan 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

 

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 


Dr. Ergün Yanmaz, yayınladığı mesajda, halka hizmet amacıyla yaptıkları her türlü proje ve programlarında, haber ve gözlemleriyle kendilerine destek olan basın camiasının bu anlamlı gününü sağlık teşkilatı adına kutladığını belirtti. Yanmaz, “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayıp halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayarak demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlayan, Türkiye'nin her bölgesinde cansiperane bir mesai anlayışıyla görev yapan basın mensupları, yapılan her türlü çalışmanın en sağlıklı gözlemcileridir. Her yıl 24 Temmuz günü, bilindiği üzere ‘Basında Sansürün Kaldırılışı ve Gazeteciler Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Demokrasinin gelişmesi sürecinde ‘olmazsa olmaz’ bir faktörü teşkil eden basın, milletin müşterek sesi olması dolayısıyla da çok sesliliğin bir diğer tarifidir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de özgür bir basına ihtiyaç vardır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, takdir edilmelidir ki kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Kuşkusuz böyle bir ortamda basın-yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artıracak olmakla birlikte kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne de geçecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizdeki yerel ve yaygın basın-yayın kuruluşlarında görev yapan tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” dedi.

 

 

 

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nden 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

 

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 


Vangölü Gazeteciler Cemiyetinden yapılan açıklamada, basın sektörünün bugünkü basın sektörü olması yolunda önemli kavşaklardan birisinin de 24 Temmuz 1908 tarihi olduğu belirtildi. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırıldığı ve o günden bu yana her yıl 24 Temmuz gününün ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaya başlandığı hatırlatılan açıklamada, “Tüm çevrelerce 6. Güç olarak lanse edilen basın, şüphesiz bugün bu gücün çok daha üstünde bir yerlerde bulunmaktadır. Teknolojinin de gelişmesiyle haber alma, haber verme, fikir beyan etme ortamının ileri boyutlara taşınması gazeteciliği çok farklı boyutlara taşımıştır. Dünyanın her yerinde basın artık olmazsa olmazlar arasında yer almıştır. Zor ve meşakkatli bir meslek olan gazetecilik, demokrasinin de vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Gazeteciliğin birçok bölgeye göre daha zor olduğu bu bölgede de gazeteciler, yıllardan bu yana mesleklerini icra etmekle birlikte barışa, huzura da hizmet etme bilinci ile mücadele etmektedir. Zor süreçler yaşayan bölgede ve Van’da gazeteciler her zaman doğruları sansürsüz bir şekilde verebilme mücadelesi vermiş ve hiçbir zaman şer odaklarının yanında durmamaya çalışmıştır. Şöyle son 10 yıllık süreçte geriye dönüp bakıldığında; Van’da 2011 depremi, ardından yaşanan terör olayları ve geçtiğimiz yıl girişilen alçak 15 Temmuz darbe teşebbüsünde gazeteciler yine en önde saflarını almışlardır. Hem işlerini yapan hem de bir mücadelenin unsuru olan gazeteciler, bu noktada önemli miğferler olarak da öne çıkmışlardır. Her ne kadar maddi ve manevi bir konuda sıkıntılar yaşansa da Van’da da gazeteciler kentin her anlamdaki gelişmesinde belirleyici unsur olmayı devam etmiştir. Yaşanan onca büyük sorundan sonra son zamanlarda yeni bir sürecin yaşandığı Van’da, gazeteciler bir kez daha bu kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamak için çalışmaktadır. Mesele Van olunca gözünü kırpmadan çalışan Van basın sektörünün emektarları, fedakârca çalışmalarını sürdürmektedir. Bugüne kadar gerek haberleriyle gerek görüşleriyle ilin hak ettiği yerde durmasına katkı sağlayan gazeteciler, bundan sonra da her anlamda Van ve ülke için mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerdir. Bu vesileyle sorumluluğu yüksek, yükü ağır gazetecilik mesleğini sürdüren meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ediyoruz” denildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim