Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü Joseck Gatobu Manyara, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı ziyaret etti.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü Joseck Gatobu Manyara, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Van Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen görüşmede konuşan Joseck Gatobu Manyara, eş başkanları ziyaret etmekten ve tanışmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, Van'a yeni geldiğini ve artık burada çalışmalar yürüteceğini söyledi. Van'da mülteciler ile ilgili çalışmaların yapılacağını söyleyen Manyara, Türkiye'de şuan itibariyle 2,5 milyon mültecinin olduğunu ifade etti. Mülteciler için yapılan çalışmaların haftalık ve günlük raporlar şeklinde merkezlerine ilettiklerini ifade eden Manyara, bundan sonra kurumlarla da sürekli iletişim halinde olacaklarını söyledi.

 

Daha sonra konuşan Eş Başkan Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra birlikte çalışmak istediklerini söyledi. Türkiye'de yaşayan mültecilerin durumları ile ilgili sürekli bilgi alış-verişinde bulunacaklarını aktaran Kaya, bunun için kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: TE Bilisim