İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları neticesinde, Sağlık Spor bünyesinde toplanan boks takımı yine alışılmış bir başarıya imza attı. Şırnak ilinde düzenlenen Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’na Antrenör Ayhan Öz ve Hüseyin Tekin, nezaretinde katılan Vanlı boksörler yumrukları salladıkça şampiyonluğu getirdiler. Büyük bir başarı elde eden Vanlı boksörler bir kez daha dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. 25 Haziran-04 Temmuz 2013 tarihleri arasında Şırnak ilinde yapılan Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’na Van’ı temsilen boks takımı da katıldı. Türkiye genelinde 81 ilden 210 kulüp ve toplam 510 boksörün katıldığı şampiyona sonunda Van başarı sıralamasında üstlerde yer aldı. Van takımı şampiyonaya 14 sporcu ile katılım gösterdi.

Şampiyonada Van takımından 37 kiloda Azat Demirhan Türkiye Şampiyonu, 46 kiloda 46 kiloda Ferdi Ürgün Türkiye Şampiyonu, 38 kiloda Yusuf Özdemirli Türkiye 3.’sü, 52 kiloda Barış Ürgün Türkiye 3.’sü ve 65 kiloda Kenan Öz Türkiye 3.’sü olmayı başardılar. Büyük kulüp sporcularını bile geride bırakmaya başaran Van takımı ‘başarıya imza attı. Van Boks Takımı’nın başarılı antrenörü Ayhan Öz, elde edilen derecelerden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Bundan dolayı Bu başarıyı il Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acara vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade etti.


AVRUPA BOKS ŞAMPİYONASINA KATILACAKLAR


Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’na büyük başarı elde ederek şampiyon olan Vanlı boksörler, bu ay sonunda İrlanda Cumhuriyeti’nde yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında milli takımlar düzeyinde ter dökeceklerini belirtti. Dr. Acar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada il sağlık müdürlüğü olarak, spor yapabilmeleri için gençlere her türlü desteği verdiklerini, bu genç boksörlere de her zaman destek olacaklarını söyledi. Gençlerin zor şartlar altında çalışarak başarı elde ettiğini biliyoruz boks hocalarına da ayrıca teşekkürlerini ifade ederek boksörleri sağlık taramasından da geçireceklerini dile getirdi, Acar, bu başarıya katkı sundukları için Türkiye’de önemli derecelerle ilimize getirdiklerini ifade etti. Acar, konuşmasının ardından Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’na büyük başarı elde ederek şampiyon olan Vanlı boksörler, çeşitli hediyeler verdi. 

Editör: TE Bilisim