ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ- Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde çalışmaları geçtiğimiz sene başlayan ve uzun bir süre boyunca hem çevre esnafını hem de vatandaşların adeta çilesi haline gelen kavşak, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla hizmete açıldı. Vali Bilmez, söz konusu köprülü kavşakların ulaşımı bir nebze olsun rahatlatacağını, ancak Van Çevre Yolu’nun yapımının geciktirilmesinin ulaşımı olumsuz etkilediğini vurguladı. Vali Bilmez, kavşağın yapımının zamanında bitirilmesinden dolayı yüklenici firmaya da teşekkür etti. Köprülü kavşağın açılış programına; Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra; Ak Parti Milletvekili İrfan Kartal, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Van TB Başkanı Naif Süer, bazı dernek başkanları, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Van’da üçüncü köprülü kavşak hizmete girdi. İpekyolu üzerinde bulunan Kale Kavşağı ve Terzioğlu Kavşağı’nın ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki köprülü kavşak hizmete girdi. Van Valisi Bilmez ’in katıldığı açılışın, resmi açılış olmadığı, resmi açılışın ise Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla daha sonra yapılacağı belirtildi. Köprülü kavşağın hastane önünde yapılmasının önemine değinen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Yüklenici firmamız zamanında bu işi bitirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Estetik ve mimari açıdan çok güzel bir kavşak inşa edildi. Hastanenin ulaşımı açısından da büyük bir avantaj sağlayacak” dedi.

“VAN ÇEVRE YOLU AÇILAN DAVALAR SONUCU 8 YILDIR ÖTELENİYOR”


Vali Bilmez, söz konusu kavşakların faydalı olduğunu, ancak ulaşımın tam manasıyla çözülmesi için Van Çevre Yolu’nun bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu kavşakların yapılması elbette çok faydalı. Ancak ulaşım tam manasıyla rahatlaması için Van Çevre Yolu’nun yapılıp bitirilmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi çevre yolu 2011 yılında ihaleye girmiş. Burada 18. Madde uygulaması yapıldığı için, güzergâh üzerinde arsası olan vatandaşlar sürekli mahkemeye vermiş ve bu davalardan dolayı çevre yolu bir türlü yapılamamıştır. En son vatandaşlarımızın talepleri, imar planı uygulaması ile büyük oranda karşılandı. Parselasyon planları birinci etap askıya çıktı. İkinci ve üçüncü etaplar da yakın sürede askıya çıkar. Öyle tahmin ediyorum ki yılbaşına doğru süreç biter. Ulaştırma Bakanlığı’mız da bu yolu ön plana aldı. Bir kısmı ihale edilmiş, ama büyük kısmı yeniden ihale edilecek. Hukuki engel çıkmazsa çevre yolu kısa süre içinde yapılır. Van Çevre Yolu 350 milyonluk bir iş. Eğer o yapılırsa bu kentin ulaşımı rahatlayacak. Çevre yolu gecikirse, birçok iş gecikir. Çünkü yeni sebze hali ve başka projeler de bu yola bağlıdır. Bu yolu bir daha durdurmaya çalışırlarsa, o kişileri Van halkına şikâyet edeceğiz. Van’da bir kısım çevreler sürekli ‘Devlet niçin çevre yolunu yapmıyor?’ propagandasını yürütüyor. Oysa devlet inanın bu yolu yapmak için gayret gösteriyor. Ancak birileri açtığı davalarla bu yolun yapılmasını engelliyor. Bunun iyi bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.


“VANLILAR BU TÜR PROJELERE SAHİP ÇIKMALI”


Van halkının bu tür projelere sahip çıkmasını isteyen Vali Bilmez, kavşağın hayırlı uğurlu olmasını istedi. Yüklenici firmaya da teşekkür eden Vali Bilmez, “Yüklenici firmamız zamanında bu işi bitirdi. Zahir Beye de teşekkür ediyoruz. Örneğin şu anda yeni Defterdarlık binamız birkaç müteahhit değiştiği için hala bitirilemedi. Şimdi Emniyet Müdürlüğü binasını da yapıyorlar, inşallah o da kısa süre içinde bitecek. Ben bir kez daha böyle projelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Resmi açılışın daha sonra yapılacağını hatırlatan Vali Bilmez, “Resmi açılışımızı inşallah daha sonra Ulaştırma Bakanımızın katılımıyla yapacağız” ifadelerini kullandı. Daha sonra yoldan geçen sürücülere çiçek takdim edildi.


 

Editör: TE Bilisim