Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut, Hükümetin uygulamış olduğu dış politikanın sonuçlarını çok ağır bir şekilde ülkenin ödediğini söyledi. İl ve İlçe Parti teşkilatlarını ziyaret etmek üzere Van'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Dursun Bulut İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Havaalanında İl Başkanı Cemal Şen ve parti üyeleri tarafından karşılanan Bulut partililer ile birlikte İl Başkanlığı binasına geldi. Burada partililer ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilk konuşmayı İl Başkanı Cemal Şen yaptı.

 

ŞEN: SURİYE’DEKİ KATLİAMA SESSİZ KALMAYIN

 

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından Van’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Şen, Ak Parti hükümetinin Van’da rant sağladığını söyleyerek, Vatandaşların deprem sonrası bir kez daha Ak Parti tarafından mağdur edildiğini belirtti. Suriye’de yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Başkan Şen, parti meclis üyelerinden ve CHP yönetiminden Suriye’de işlenen katliama sessiz kalınmamasını istedi. Başkan Şen’in ardından konuşan Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut, Hükümetin komşu ülkelerle olan politikasını eleştirerek, hükümetin uygulamış olduğu dış politika sonuçlarını ülkenin çok ağır bir şekilde ödediğini söyledi.

 

“BARIŞIK OLDUĞUMUZ KOMŞU ÜLKE KALMADI”

 

Bölgenin ateş çemberi içerisinde olduğunu ifade eden Bulut, “Özellikle hükümetin uygulamış olduğu dış politikanın sonuçlarını çok ağır bir şekilde ülkemiz ödemektedir. Göreve geldiklerinde sıfır sorun diye bir slogan atmış, yada Türkiye'nin gündemine getirmişlerdi. Şimdi etrafımızda ne kadar komşu ülke varsa hepsiyle sorunlu hale geldik. Barışık olduğumuz komşu ülke kalmadı. Niye çünkü bir ülkenin gelenekleri vardır. Eğer siz o gelenekleri uluslararası hukuku hiçe sayarak kendi anlayışınıza göre yeni bir dış politika oluşturmaya kalkışırsanız sorunlu hale gelirsiniz. Suriye'de başlangıçta bizim Esad diye birbirlerine hitap ederlerken, daha sonra Esad can düşmanı oldu. Birbirlerine düşman kesildiler. Ne olduysa oradaki halka oldu. CHP bu konuda her türlü uyarıcı görevi yaptı. Türkiye kamuoyu bu konudan haberdardır.” Dedi.

 

“HÜKÜMET SAVAŞIN KIŞKIRTICISI OLMUŞTUR”

 

Komşu ülkelerle olan politikanın yanlış olduğunu söyleyen Bulut, “Suriye, Mısır ve Kuzey Irak'taki politika yanlıştır. Oradaki savaşın kışkırtıcısı olmuştur bu günkü hükümetin politikası. Barış yönünde el uzatmamıştır. Suriye'de Irak'ta Mısır'da savaşı körükleyen el olmuşlardır. Topraklarımızda Suriye'de savaşa sürülen insanlar eğitilmektedir. CHP o kamplara baskın yaptığında kamplardan içeri sokulmadılar milletvekillerimiz. Hükümet kendi inançları doğrultusunda orada savaşı körükleyen ve Esad'ı iki ay içerisinde devirmeyi hedefleyen bir mantıkla yola çıkmıştır. Yüz binin üzerinde insan katledilmiştir. Hepimizi yürekten ve derinden üzen bir olaydır. Biz dünyanın hiç bir yerinde kan dökülmesinden yana değiliz. Dünya'nın hiç bir yerinde ülkelerin iç işleyişlerine karışmaktan da yana değiliz. Biz sadece demokrasiyi savunuruz. Bizim görevimiz budur. Uludere'de kendi ülkemiz içerisinde insanlarımız katledildi. Kim emir verdiyse uçaklar insanlarımız üzerine bomba yağdırdı. Bu olayı lanetledik ve kınadık. Hükümet Uludere olayının üzerini kapatmıştır.” dedi. 


Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim