Van’da hizmet veren Özel İstanbul Hastanesi yaptığı başarılı beyin ameliyatları ile bölgede ilkleri yapmayı başardı. Birçok beyin ameliyatları yapan İstanbul Hastanesi Opr. Dr. Oğuz Özel son yapıtlığı beyin ameliyatıyla 11 yaşındaki çocuğun kafasında bulunan portakal büyüklüğündeki kisti alarak başarılı bir ameliyat yaptıklarını belirti.

‘AMAÇ BEYİN CERRAHİSİ KLİNİĞİ OLMAK’

Bu tür ameliyatlar daha önce ilde ve bölgede yapılmadığını, hastaların büyükşehirlere gitmek zorunda kaldığı ve çoğu zamanda ameliyat olmadan geri geldiğini belirten Opr. Dr. Oğuz Özel, en son ameliyat ettiği Zafer Deniz isimli çocuğun kafasında 12 santim çapında kisti aldıklarını belirtti. Opr. Dr. Özel, “Zafer’in başında köpek kisti dediğimiz kist vardı. Bize göremiyorum şikayetiyle geldi. Bize geldikten sonra ameliyata aldık ve kisti aldık. Önemli olan total olarak çıkarmaktı ve total olarak almayı başardık. Şimdi gayet iyi, görmesi de yavaş yavaş düzelmeye doğru gidecek. Bu kist yaklaşık 8-10 yıllık ve ufak yaşta bir köpekle muhatap olmuş ve o köpekten vücuduna geçmiş ve beyine doğru gidip yerleşmiş. Bu ameliyatların burada yapılabildiğini gösterdik. Bizim niyetimiz bölgede beyin cerrahisi kliniği olmak. İnşallah bu niyetimizi de başaracağız” Dedi. Bir diğer hasta olan Emre Can Tamer isimli 14 yaşındaki çocuğun kendilerine bilinci kapalı olarak geldiğini ifade eden Özel, “Kafasında beyin apsesi vardı. Çok önemli bir ameliyat geçirdi. Şuuru kapalı olarak geldi şimdi durumu iyi ve konuşa biliyor, yürüyebiliyor” şeklinde konuştu.

AMELİYATLAR ÜCRETSİZ YAPILDI

Özel İstanbul Hastanesi İdari İşler Direktörü Soner Erkan ise, bu ameliyatın ikisini de ücret almadan yaptıklarını belirterek, “Biz İstanbul Hastanesi olarak 2007 yılında yola çıktığımızda aslında bu günleri hedeflemiştik. Sağ olsun Oğuz hocamın beyin cerrahisi olarak kliniğimize katılımıyla birlikte beyin ameliyatları yapmaya başladık. Bu bizim için önemli bir kriterdir. Çünkü bölgede beyin ve sinir cerrahisi polikliniklerinde bel fıtığı benzeri omurga cerrahisi denilen ameliyatlar yapılıyordu fakat özellikle beyin tümörü ve benzeri vakalar bölgede yapılamıyordu. Bu hastaların hepsi imkansızlıktan dolayı ya Ankara ve benzeri büyük şehirlere sevk ediliyordu. Bu ameliyatlar hastanemizde yapılmaya başlandı bu bizim için çok sevindirici. Bu ameliyatın ikisini de ücretsiz yaptık. Özel hastane deyince vatandaş çok pahalı olarak bilir ancak biz ikinci olanda parayı düşünüyoruz. Ve bu iki hastamızın da maddi durumu olmadığından ücretsiz ameliyatlarını yaptık” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim