10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 2016 yılı faaliyetlerini basınla paylaşarak, 2017 projelerini anlattı. Tuşba Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyetlerinden söz eden Başkan Özgökçe, borcu olmayan nadir belediyelerden bir tanesi olduklarını ifade etti. Özgökçe, “İller Bankası’nda bizlere 2016 yılında 28 milyon 685 bin 459 TL, bizlerin burada elde ettiğimiz gelir 6 milyon 405 bin 321 TL toplam gelirimiz 35 milyon 90 bin 781 TL’dir. Toplam giderimi ise 34 milyon 191 bin 66 TL’dir. Yani banka mevcudumuz şuanda 663 bin 876 TL’dir. Yani Türkiye’de borcu olmayan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Bugün de inşallah İller Bankası’ndaki Ocak ayı bütçemiz gelecek. Yaklaşık 4 milyon gibi bir beklentimiz var. Tuşba belediyesi olarak bu kadar iş yapıyoruz ama ne piyasaya ne de vergi borcu dâhil olmak üzere herhangi bir borcumuz yok.” Dedi.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bak Hele Bak kahvaltı salonunda Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanları basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Özgökçe, 2016 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları ve 1017 yılı için yapılacak çalışmalardan bahsetti. Başkan Özgökçe, “Bizler istedik ki hem bu anlamlı gününüzde sizlerle olalım hem belediyemizin 2016 yılı faaliyetlerini birlikte değerlendirelim. Hem de insanlarımıza 2017’de neler yapacağımızı sizlerle paylaşalım. Bizler şeffaf belediyecilik gereği şuna inanıyoruz kesinlikle halka hesap verebilirlik anlamında sizlerle bir araya geliyoruz. 2014 yılında kurulduğumuzda da yine sizlerle bu mekânda bir araya gelmiştik. Bizler bugün de bu anlamda sizlerle bir araya geldik. Ben tekrar bu vesileyle 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

ÖZGÖKÇE: BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEYİZ

Tuşba Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyetlerinden söz eden Başkan Özgökçe, borcu olmayan nadir belediyelerden bir tanesi olduklarını ifade etti. Özgökçe, “İller Bankası’nda bizlere 2016 yılında 28 milyon 685 bin 459 TL, bizlerin burada elde ettiğimiz gelir 6 milyon 405 bin 321 TL toplam gelirimiz 35 milyon 90 bin 781 TL’dir. Toplam giderimi ise 34 milyon 191 bin 66 TL’dir. Yani banka mevcudumuz şuanda 663 bin 876 TL’dir. Yani Türkiye’de borcu olmayan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Bugün de inşallah İller Bankası’ndaki Ocak ayı bütçemiz gelecek. Yaklaşık 4 milyon gibi bir beklentimiz var. Tuşba belediyesi olarak bu kadar iş yapıyoruz ama ne piyasaya ne de vergi borcu dâhil olmak üzere herhangi bir borcumuz yok.” Dedi.

 

 

“VAN’IN EN BÜYÜK İKİNCİ İLÇEYİZ”

SGK ve vergi borçlarını da ödediklerini ifade eden Özgökçe “Bizler şu anda mücbir sebeplerden dolayı ertelenmiş olan vergi borçlarımız dahi aydan aya ödüyoruz. Bu anlamda tüm vereceklerimizi periyodik bir tablo ile zamanında veriyoruz. Bunu sizlerin de vasıtasıyla duyurmak istiyoruz. Borçsuz harsız bir belediye ve bu kadar mükemmel hizmetlere de gerçekleştiriyoruz. Bizler temizlikle ilgili yaptığımız ankette halkın yüzde 95 memnun olduğunu belirtmiş onun için sizlerin huzurunda ben temizlik çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Van’ın yerleşim alanı olarak en büyük ikinci ilçeyiz. Gerçekleştirdiğimiz temizlik hizmetlerinde de kırımlar yapıyoruz. Bizler ilçe merkezimizde ciddi anlamda biyolojik mücadele de gerçekleştiriyoruz. Size önerim mahallelerimiz gezerken rahatsız edici çöp vs. görürseniz bizleri arayın. Bizler gereğini yaparız.”

 

 

ÖZGÖKÇE: BU GÜNE KADAR CEFASINI ÇEKTİK

Projelerin den de söz eden Özgökçe, “2016 yılı mega projelerimizden bir tanesi Sahil Bandı ve Rekreasyon Alanı projemizin birinci etabının temelini attık. Vanlılar olarak bin 700 metrelik bir denize sahibiz ancak bu güne kadar hep bunun cefasını çektik. Sivrisineğinden bataklığından bahsediyoruz. Bizler bu sahil bandımızın birinci etabını Nisan- Mayıs gibi tamamlayıp açılışını yapmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra çok amaçlı 500-600 kişilik bir konferans salonu ve bin-bin 500 kişilik kapasitesi olan bir salon Kardeş Belediyemiz olan Samsun büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla yapacağımız yaklaşık 3 milyonluk bir alan olacak. Van’ın en güzel yerinde Haliç Kongre Merkezini aratmayacak bir salonumuz olacak. Van Evleri Projesi, Sahil Bandımızın 2. Etabı var burada yok yok, mahallelerimizdeki çocuk oyun alanları var inşallah bu sene 20 mahallemizde daha yapacağız. Önceki dönem 25 mahalle de kurmuştuk. Bunların yanı sıra birçok mezbelelik olan alanlarımızda yeni parklar ve var olan parklarımız da onardık. Yine spor sahalarımız sentetik sahalarımız çalışmalarımız da mevcuttur. Ayrıca asfalt noktasında da 2 yıldır gerçekleştirdiğimiz asfaltlar ve bu yıl gerçekleştireceğimiz 10 milyonluk büyük bir proje ile Tuşba’da asfaltsız hiçbir alan bırakmayacağız. Mahallelerimizde ilk defa kilit taşı çalışması yaptık. İnşallah önümüzdeki sezonda 10 mahallemizi daha programa dahil etmeyi düşünüyoruz. Mahallelerimizi şehir gibi yapmayı planlıyoruz. Tüm mahalle ve sokaklarımızda kapalı ve galvanizli 10 bin adet çöp konteyneri bıraktık. On yılda yapılmayın işi iki yılda yaptık. İnsanlar yapılan işle karşısında şaşırıyor. Ayrıca biz oy oranlarına göre ayrımcılıkta yapmıyoruz. Her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. 1946 yılından bu yana iş makinaların girmediği yerer vardı. Şuanda iş makinelerimizin girmediği yer yok. Biz birim müdürlerimizle birlikte mahallelerde o çalışmaları yakından takip ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 

“ŞUANDA BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESEN VANDAŞ VE VASKİ’DİR”

Mahallelerde koruge boru çalışmalarının yapıldığını dile getiren Özgökçe, “En ufak yağışta mahallelerimiz su altında kalıyordu. Bizim arkadaşlarımız bu boruları döşedi ve artık mahallelerimiz su altında kalmıyor. Bu işi asıl VASKİ yapar. Ancak biz yaptık bu çalışmayı. İnşallah önümüzdeki sezonda VASKİ üzerine düşeni yapacaktır. Ayrıca şuanda bizim önümüzü kesen VANDAŞ ve VASKİ’dir. Çünkü yol yapıyoruz ardından onlar gelip yolu kesip doğalgaz veya su hattı çekiyorlar. Hal böyle olunca da yaptığımız yol bozulmuş oluyor. Bizde mecburen yama yapmak zorunda kalıyoruz. Bizde ilgili kurumlara çalışma yapacakları zaman bize haber vermelerini istedik. Gerek VASKİ, gerek Telekom ve gerekse de VANDAŞ bu konuda duyarlı olacaklarına inanıyorum.” Diye belirtti.

 

 

ÖZGÖKÇE: BAHAR AYINDA ÇOK GÜZEL BİR PLAJ YAPACAĞIZ

Hayvancılığa yatırım amaçlı su sıvatları yaptırdıklarını ifade eden Özgökçe, ayrıca kadınları da unutmadıklarını ve TUŞMEK bir proje hayata geçirdiklerini kaydetti. Özgökçe şöyle devam etti: “Mesleki kurslar hazırladık ve hayata geçirdik bu projeyi. Mavi bayrağı bir ilk olarak hayata geçirdik. Ayanis’te bunu hayata geçirdik. İhalesini gerçekleştirdik ve bahar ayında çok güzel bir plaj yapacağız. Anne üniversitesi ile Van’da bir ilke imza attık. Geçen yıl 2 bin çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Öğrencilerle buluşmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Okullarda münazaalarımız devam ediyor. Sahillerde de temizlik çalışmalarımız sürüyor. Hoş geldin bebek hoş geldin melek projemizde tüm hızıyla devam ediyor. Yerel, ulusal ve AB destekli projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Tuşba bir güneş şehri ve biz yaklaşık 60 dönüm üzerinde 4 megavatlık bir güneş enerjisi projemiz var. Hayata geçirilmesi için tüm alt yapı çalışmalarımız hazır. Bir botanik bahçe çalışmamız var. Onu da hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Çarpanak adasının turizme kazandırılması için de çalışmalarımız var. Aynı Akdamar Adası gibi canlanmasını sağlayacağız inşallah. Ayanis Kalesinde de kazı çalışmamız vardı. Orayı da turizme kazandırmak için çabalıyoruz. İnşallah orayı da ören yeri olmasını sağlayacağız.”

 

 

“ZEVE ŞEHİTLİĞİNİ 20 YILLIĞINA BÜYÜKŞEHİRDEN ALDIK”

2017 yılı için hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Özgökçe, Kalkınma Bakanlığına sunulan sahil yolunun ikinci etabını üniversiteye kadar götürmeyi planladıklarını belirtti. Özgökçe, “Meher Kapı adında bir park çalışmamız var. Bir milyon değerinde olan bir park olacak. Ayrıca Van Evlerinin çevre düzenlemesini de tamamlamayı planlıyoruz. Sıhke Gölü çevresinde güzel bir reaksiyon alanı yapmayı planlıyoruz. İnşallah Toprakkale de şehir ormanı oluşturmayı planlıyoruz. Bununla ilgili 2 yıldır uğraşıyoruz. İnşallah 2017 yılında bunu Vanlılara kazandıracağız. Aynı zamanda B tipi mesire alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Orası inşallah çok güzel olacak ve insanımız orada güzel vakit geçirecek. Tuşba’da 2 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapmayı hedefliyoruz. İnşallah bu yıl hayata geçirilecek. Zeve şehitliğini 20 yıllığına büyükşehirden aldık. İnşallah Van’ın şanına yakışır bir şehitlik yapacağız. Orada karasu sazlığı var orayı da kuş cennetine dönüştüreceğiz inşallah. İnşallah Halep’de yardım göndereceğiz. Tırlarımızı hazırlayacağız ve Halep’e göndereceğiz. Tekrardan hepinizin gazeteciler gününü kutluyorum.” Dedi.

 

Son olarak gazeteciler adına kısa bir konuşma yapan Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç da, tüm gazetecilerin gününü kutlayarak, “Ben bu yılı da kazasız, belasız geçirmek için dua ediyorum. Sayın başkan bu nazik davetiniz için gazeteciler adına size teşekkür ediyorum ve bir kez daha arkadaşlarımızın basın gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bak Hele Bak Kahvaltı Salonun da gerçekleştirilen program verilen kahvaltının ardından hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından sona erdi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim