Anayasa Mahkemesi'nin Vanlı bir depremzede ailenin başvurusu üzerine hakkında soruşturma açtığı Eski Van Valisi Münir Karaloğlu, “Ben doğmadan yapılmış bir binanın yıkılmasından sorumlu olamam” dedi.

Van depremde hayatını kaybeden Selman Kerimoğlu'nun ailesinin müracaatı üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından hakkında soruşturma kararı verilen Eski Van Valisi şimdiki Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilk kez konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplantısında gazetecilerin soruşturma ile ilgili sorularını cevaplandıran Vali Karaloğlu, “Ben 1964 doğumluyum. Ben doğmadan önce yapılmış bir binanın yıkılmasından ben sorumlu olamam. Böyle bir saçmalık olamaz” dedi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bilindiği gibi, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki ilk depremde evleri yıkılan bazı depremzedeler Bayram Otel'e yerleştirilmiş, 9 Kasım'da meydana gelen ikinci bir depremle de Bayram Otel'de kalan 24 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında yer alan Kerimoğlu'nun çocuklarının şikayeti üzerine otel işletmecisi hakkında Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, dönemin Van Valisi ve Afet ve Acil İşler Daire Başkanlığı (AFAD) görevlileri hakkında ise görevsizlik kararı verilmişti. Yapılan üst müracaat üzerine Anayasa Mahkemesi soruşturma izni vermişti. 

 

Editör: TE Bilisim