ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt ve OSB seçimlerine girecek olan Bozkurt yönetimi basınla bir araya geldi.

 

22 Temmuz’da yapılacak OSB seçimleri öncesi Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı’na aday olan Şemsettin Bozkurt ve yönetimi basınla bir araya geldi. Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu’nda basınla bir araya gelen yönetim ve OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, seçime gireceği yeni yönetimini açıkladı, rakiplerine başarı diledi. Bozkurt, “Seçime girecek olan aday ve adaylara da başarı diliyorum. Kim Van ve OSB için hizmet edecekse o kazansın. Aday olanlarda hizmet için aday olsunlar.” İfadelerini kullandı.

 

YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİK VAR

Toplantıda ilk olarak konuşan Van OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt ilk olarak şunları söyledi: “Van OSB’nin 22 Temmuz’da yönetim kurulu ve müteşebbis heyet seçimleri var. Bunun içinde basınımızla bir araya gelerek neler yaptık ve neden yeniden başkan olmak istiyoruz. Bunu sizlere açıklayacağız. Yönetim kurulumuzda değişiklikler var. Bunu da sizlere ifade edeceğiz.”

 

BOZKURT: TEMEL İHTİYAÇLARI ÇÖZDÜK

OSB’de yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşan Bozkurt, “25 Temmuz 2015 tarihinde bir birinden değerli arkadaşlarla büyük bir zaferle biz Van OSB’nin yönetimine seçildik. Bende başkan oldum. O tarihe kadar dile getirdiğimiz eksiklikleri gücümüz oranında yerine getirmeye çalıştık. Yön, giriş tabelaları, sanayi dergisi, çöp aracı, süpürge alınması, belediye araçlarının OSB’ye gelmesi gibi temel ihtiyaçları yerine getirdik. Bunları rabbim nasip etti ve bizde yerine getirdik. Son aşamaya geldiğimiz idari binamızın projesi tamamlandı ihaleye çıkmayı bekliyoruz. Gelecek süreçte bunun ihalesinin ve yapımını tamamlamak istiyoruz.” Dedi.

 

“TÜRKİYE ÇAPINDAKİ FİRMALARI GETİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye çapındaki önemli firmaları Van OSB’ye kazandırmak istediklerini söyleyen Bozkurt şöyle devam etti: “Lojistik merkez olarak tren istasyonunu OSB’ye getirmek istiyoruz. Bunun ön protokolünü imzaladık. Bu sene inşallah ihaleye çıkacağız. 4. Etap’ta güneş enerjisi projemiz var. Bunu proje bittiğinde bütün enerjimizi oradan karşılayacak ve diğer geriye kalanı da OSB’ye gelir olarak kullanacağız. Bizim görev süremizce projelerimiz bakanlıkça onaylandı ve ihalesi yapıldı. Şu anada da yüzde 80 civarında çalışması tamamlandı. 9. Ayda buraya 23 firma kazandırmayı hedefliyoruz. Cazibe merkezleri bu dönemde devreye girdi. Buda bize büyük bir şans oldu. İlan edildiği günden itibaren bizler bunu sahiplendik, kentimize gelen bütün yatırımcıları sahiplendik ve kendilerini kucakladık. İlk 500 arasına girebilecek sanayi kuruluşunu Van OSB’ye kazandırmak istiyoruz. Wilco, Atlas ve Kaptan oğlu grup Türkiye’de ilk 500 arasında yer alıyor. Ne yazık ki Van’ımız da böyle bir firma yok. Bizin en önemli hedeflerimiz bunlardır.”

 

BOZKURT: GÜN OLDU 4 BAKANLA GÖRÜŞTÜK

Görev sürelerince gerçekleştirdikleri görüşmeler ve ilişkilerle ilgili de konuşan Bozkurt, “Görev süresince gerek bürokrasi gerekse de hükümet ile çok iyi iletişimler sağladık. Bu iletişimler sayesinde Van’ımıza çok iyi hizmetler kazandırdık. Hiçbir siyasetin güdümüne girmedik ve herkese eşit bir şekilde yaklaştık. Yürütme yapana ak Parti hükümeti ile çok ciddi iletişim halinde olduk. Gün oldu 4 bakan ile görüştük. Gerekli yerler ile yönetim kurulumuz çok rahat bir şekilde görüşebildi.” İfadelerine yer verdi.

 

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

OSB’ye neden yeniden talip olduklarını açıklayan Bozkurt şu sözleri kullandı: “Neden yeniden aday olduk? Yeniden göreve talip olduk. OSB’lerdeki görev süreleri çok az. 2 senelik bir süre var. Biz bu görev içinde ciddi bürokrasi görüşmeler yaptık. 2 yıl içinde 24 tapu dağıttık. Daha önce ise 66 tapu devri yapılmıştı. Kaçak yapıların ruhsatlandırılması, yapı kullanma izninin verilmesi gibi çok meşakkatli yollarıdır tapu vermek. Bu anlamda çok önemli işler yaptığımız için, güçlü iletişim içinde olduğumuz için bu göreve talip olduk. OSB çok büyük bir yer. 133 oyu var. Biz OSB’de hizmete talibiz. Fotoğrafa büyük ölçekte bakıyoruz. Biz OSB’de neler yapabiliriz bu anlamda Van fotoğrafını Türkiye ve dünya haritasını karşılaştırarak çalışacağız. Van’ın hedefi olan ihracatı nasıl gerçekleştirebiliriz bunun için çalışacağız.”

 

“BELEDİYELER İLE GÖRÜŞMELER OLDU”

OSB’nin yollarının bozuk olmasıyla ilgili de konuşan Bozkurt, “Van OSB’nin yolları bozuk ve bizde bunu biliyoruz. Bunun için büyük bir çaba gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) ile Darbe girişimi öncesi ve Van’da kayyum atamaları öncesi görüştük. Bu görüşmeler daha sonrada da devam eti. Yüksek güvenlik açısında çevre duvarı ve peyzaj yapılması açısında bu önemli hedeflerimizi önümüze koyduk.” Dedi.

 

BOZKURT: GENÇ BİR EKİP KURDUK

Yeni yönetim ile ilgili de konuşan Bozkurt yeni yönetimi açıkladı. Bozkurt şunları söyledi: “Çok daha genç ve daha dinamik bir yönetim kurduk. Benimde genç ruhum ile bitmeyen enerjim ile kente faydalı olmak istiyorum. Gençler ile daha genç bir çalışamaya atılacağım. 14 arkadaşımız ile yola çıktık. Seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Rabbim hakkımızda hayırlısını kılsın. Biz hizmete talibiz. Tüm herkesin hizmet için oy kullanmasını istiyoruz.”

 

“DİĞERLERİ DE BİZİM ARKADAŞLARIMIZDIR”

Bozkurt daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cazibe Merkezleri sorusunu cevaplayan Bozkurt, “Cazibe Merkezleri kapsamında 157 firma başvurdu. Bakanlık aşamalı olarak bunları kabul edecek. 150’den fazla daha önce başvuru var. Cazibe merkezlerinde de 157 tane başvuru var. Bunların bazıları aynı da olabilir. MDF firmasını, Atlas iş makinesi firması ve Kaptanoğlu firmasını 4. Etap’ta Van’ımıza kazandırmak istiyoruz. Bizler bunu önemsiyoruz. Bizim hedefimiz Van’da kalkınmayı nasıl geliştirebiliriz bunun çalışması içinde olacağız. Birlikte çalışarak kentin yoksulluğunu nasıl giderebiliriz, bunun çalışması için olacağız. Diğer arkadaşlarda bizim arkadaşlarımızdır. Burada diğer arkadaşları değerlendirmek doğu olmaz. Buradaki sadece bir tanıtım toplantısıdır.” İfade etti.

 

İŞTE ŞEMSETTİN BOZKURT’UN YENİ YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Asil:

Naim Yavuzcan

Harun Çelebioğlu

Hakan Turan

Adil Buzkan

Cengiz Kurucan

Mahmut Akel

Yedekler:

Engin Yerli

Ayhan Kandaşoğlu

Mehmet Bülbül

İrfan Yılmaz

Ömer Yenigün

Nuri Güleryüz

Ali Ati

 

NEDEN ŞEMSETTİN BOZKURT?

Yeni yönetimde yer alan isimlere “Neden Şemsettin Bozkurt?” diye soruldu. Yönetimde yer alan isimler şu cevapları verdi:

Naim Yavuzcan: Önceki yönetim 1 yıl kalıp gitti. Şemsettin Bey ise 2 yıldır görevde. Bizim var olan sorunlarınıza ciddi çözümler üretti. Bunun yanı sıra hükümet ile birlikte iyi işler başardı. Bu yüzden de Şemsettin Bey ile birlikte yola çıktık.

Mahmut Akel: Şemsettin beyin yapmış olduğu işler göz önündedir. Bizde bunları çok iyi bir şekilde görüyoruz. Bu işleri daha iyi bir yere götürebilir fikrin içinde olduğumuz içinde kendisiyle beraberiz.

Cengiz Kurucan: daha iyi konumlara gelmek için kendisi ile çalışıyoruz. Hep birlike genç bir yönetim olarak iyi işler yapacağımıza inandığımız için beraberiz.

Adil Buzkan: 2 yıl geride kaldı. Önümüzdeki yine beraber devam ederek başlamış olduğumuz çalışmaları bitirmek için bir aradayız.

 

BUZKAN: SİZE GÖRE OLSA DA, BİR TERSLİK YOK

Önceki yönetim ile neden ters düşüldüğü sorusuna cevap veren Buzkan Firma yetkilisi Adil Buzkan şu cevabı verdi: “Şu anda bir terslik yok. Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Ancak böyle bir şey söz konusu değil. Diğer arkadaşlar da istekleri olduğu için rakip oldular. Buda güzel bir şeydir. Rakip olması her zaman çok daha iyidir. Aramızda bir sıkıntı yok. Kim hak ediyorsa o zamansın ve memleket için çalışsınlar. 10-12 yılda yapılmayan çalışmalar Şemsettin beyin dönemi yani 2 yıl içerisinde yapılan işler var.”

 

BOZKURT: DAHA İYİSİ YAPILABİLİRDİ

Yoların yapılmaması sorusuna cevap veren Bozkurt, “Yollarda zaman zaman tadilatlar oldu. OSB’nin yol yapacak bir bütçesi yok. Ancak dışardan kaynak olursa bu yollar yapılabilir. Bu konuda çabalarımızda oldu. 18 yılda yapılmayan çalışmalar 2 yılda yapıldı bu yüzden devam etmek istiyoruz. Eksiklikler var mı? Elbette ki var. Her zaman burada yeniliklere ihtiyaç var. Bizde bunun için çalışıyoruz. Yollar kötü mü evet kötü. Bizden önce yapılan yollardır daha iyi yapılabilirdi. Biz sadece iyileştirmeler yapabildik. Yol dışında yaptığımız çalışmalar var.” Dedi.

 

“VAN BAŞARILI İNSANINI ÖĞÜTÜR”

Van’da başarılı insanların öğütüldüğünü söyleyen Bozkurt şöyle devam etti: “Van başarılı insanını öğüten bir memlekettir. Van’ın bürokratları yok. Herkes siyasetçi olmak istiyor. Siyaset bizim hayatımızı dizayn eder. Ancak iş yaptıran ve yatırımcı getiren ise bürokratlardır. Böyle bir eksiklik var. Bu anlamda çok fazla siyasete girmeden hizmetimize bakmamız gerekiyor. Bizim sonsuz derece hoşgörü ve saygımız var. Herkes bu işe hizmet gözüyle bakması gerekiyor. Tüm arkadaşlarımızın da görüşü bu şekildedir. Bir vizyonumuz olduğu için bu yola yeniden atıldık. Van için yapacağımız işler var. Biz bir birimize çelme takmayacağız. Bizim yarışımız sadece vizyon ve hizmet yarışı olacak. Diğer arkadaşlarımız ile bir sorunumuz yok.”

 

BOZKURT: 45 GÜNDÜR SAHADA ÇALIŞIYORUZ

Koalisyon kurulması sorusuna da cevap veren Bozkurt, “Bu ülke koalisyondan çok çektik” dedi ve ekledi: “Biz koalisyondan çok bir ekip yönetiminden taraftarıyız. Bizim karşımızda çalışan arkadaşlar koalisyon içinde çalışıyorlar. Bizim ise koalisyon değil bir ekip çalışmasıdır. 45 gündür saha çalışması yapıyoruz. Bugün buraya aday olarak gelmedik.”

Editör: TE Bilisim