15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi Van Organize Sanayi Başkanlığı, işadamları ve sanayiciler tarafından yapılan açıklama ile kınandı.

 

Van Organize Sanayi (OSB) Başkanlığı tarafından sanayici ve işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilen darbe girişimi yapılan ortak açıklama ile kınandı. Ortak açıklamayı Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt okudu. Ortak bildiriyi okuyan Bozkurt darbe girişiminin henüz geçmediğini ifade ederek ayrıca yapılan darbe girişiminin tüm demokrasiye yapıldığını ifade etti.

 

BOZKURT: TEHLİKE HENÜZ GEÇMİŞ DEĞİL

Bozkurt okuduğu açıklamada ilk olarak şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizi karanlığa gömmek isteyen darbeci güçler, bir kez daha bizlerin ve çocuklarımızın geleceğini karartmak için devreye girdiler. Bu kirli ve karanlık güçler ülkemizin sağduyulu sivil yurttaşları tarafından kısa bir süre içerisinde cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin güçlü duruşu ve iradesiyle birlikte geri püskürtüldüler. Fakat tehlike henüz geçmiş değil, bizlerde iş çevreleri ve sanayiciler olarak bu karanlık ve kaotik güçler karşısında demokrasiden hak ve özgürlüklerden yana olan tavrımızı sürdüreceğimizi buradan kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.”

 

“SERGİLENEN ORTAK TAVIR BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR”

Darbe girişimde ortak tavrın sergilenmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Bozkurt, “Bizler şuna inanıyoruz; Sivil demokratik insiyatif ve parlamento grubu bulunan 4 partimiz de daha ilk günden itibaren halkın iradesine ve demokrasiye sahip çıkarak bir araya gelip darbecilere karşı ortak tavır takınması bizleri ziyadesiyle etmiştir. Bu tutum Türkiye'de asla bir darbeci güruha müsaade edilemeyeceğini açıkça ortaya koymuştur. Çok şükür ki bu anlamda Türkiye'de herhangi bir darbeci anlayışın karşılığının olmadığı da gözünü kırpmadan göğsünü tanklara, toplara ve silahlara siper eden yurttaşlarımızın tutumuyla iyice açığa çıktı.” İfadelerini kullandı.

 

BOZKURT: DARBE TÜM DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR

Darbenin tüm kesimlere yapıldığına ifade eden Bozkurt son olarak şunları kaydetti: “Bu demokrasi mücadelesinde canlarını yitiren bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ülkemize ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz. Bugün olduğu gibi bugünden sonra da her zaman tarafımız darbeye darbecilere karşı insan haklarını, demokrasiyi, hak ve özgürlükleri savunmak olacaktır. Unutmayalım ki bu darbe cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize karşı olduğu kadar sivil ve demokratik güçlere karşı yapılmak istenen bir darbedir. Bu darbe anlayışı güçlü bir demokrasiye karşı olduğu kadar güçlü bir ekonomiye karşı da yapılmak istenen bir darbedir. Güçlü ekonomiler ancak güçlü demokrasilerde büyüyebilir. Bu anlamda bir kez dahil siz değerli basın mensuplarımızın huzurunda bu darbeci anlayışını kınıyor ve lanetliyoruz. Bundan sonra da var gücümüzle hiçbir darbeye ve darbeciye geçit vermeyeceğimizi belirtmek istiyor, demokrasimize sahip çıkıyoruz.” 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim