Mavi Düşler Nikah Şekeri firması açılış öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Geçtiğimiz hafta açılan Paşa Konağı Cafe’sinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mavi Düşler Nikah Şekeri Firma sahibi Ömer Sürücü açıklamalarda bulundu. Van’da böyle bir firmaya ve hizmete ihtiyaç olduğunu söyleyen Sürücü “Bu firmayı kazanç elde etmek için değil, Van’ımıza güzellik katmak için açtık.” Dedi.

 

SÜRÜCÜ: AMACIMIZ VAN’A GÜZELLİK KATMAK

Amaçlarının Van’a güzel yenilikler getirmek olduğunu söyleyen Sürücü şu ifadelere yer verdi: “Çünkü biz artık dışardan ürünlerimizi isteyerek internet üzerinden somut olmayan bir şeyi istemekten insanlarımızı kurtaralım dedik. Bu yüzden Van’da bir ilki gerçekleştirerek nikâh şekerleri yapan bir firma açtık. İnşallah bunda muvaffak oluruz. Bugün siz değerli basın mensuplarıyla bir araya geldik. Cumartesi günü ise açılışımızı gerçekleştireceğiz. Yine siz basın mensuplarını ve değerli Van halkını açılışımıza bekliyoruz. En azından Van’da yeni olan bu yeniliği hepinizin görmesini istiyorum. Bir merak bile uyandırıyorsa sizler için bunu görmenizi istiyorum. Nikâh şekeri tam olarak nedir, bunu nasıl üretiyoruz. Bana göre bunu görürseniz çok daha iyi olacaktır.”

 

“KÂR AMAÇLI SATTIĞIMIZ HİÇBİR ÜRÜNÜMÜZ YOK”

Sattıkları ürünler hakkında da bilgiler veren Sürücü ayrıca bunu kâr amaçlı yapmadıklarını söyledi. Sürücü, “Meşale, konfeti, 3 boyutlu tablo, dilek feneri, nikah şekeri, bebek şekeri, mevlit şekeri, gelim-damat kapı süsü, gelin çiçeği, sünnet kapı süsü, sünnet şekeri, davetiye, kına tepsisi, nişan tepsisi, gelin tacı, kına mumu gibi ürünlerimiz var. Şunu da çok açık ve net bir şekilde belirtmek isterim ki. Biz bunu kâr amaçlı, ticaret amaçlı yapmıyoruz. Biz bunu sadece öncelikli olarak Van halkına aşılamayı planlıyoruz. Yani öncelikli amacımız biz nikah şekerini Van halkına tanıtmayı amaçlıyoruz. Kâr amaçlı sattığımız hiçbir ürünümüz yok. Şu anda internette baktığınız zaman bizim fiyatlarımız bunun kat kat altındadır. Bunun dışında bire bir istediğiniz ürünler gelir mi yoksa farklı bir şey mi gelir gibi sıkıntılarımız yok. Çünkü burada bire bir incelediğiniz ve istediğiniz ürünler sizlere geliyor.” Dedi.

 

SÜRÜCÜ: BU GİBİ FİRMALARA İHTİYAÇ VAR

Böyle bir hizmeti neden sundukları hakkında da bilgiler veren Sürücü şöyle devam etti: “Van’da bu gibi firmaya ihtiyaç var. Çünkü Van artık 1,5 milyon nüfusa yaklaşan bir kent. Bunun yanı sıra Van artık bir büyükşehir. İnsanlarımız hakikatten gittikleri düğünlerde dışarıdan getirilen ürünleri görünce merak ediyorlar. Bu yüzden de bunu soruyorlar. Bizde insanlarımızın bu merakını gidermek ve bu güzellikleri görmeleri için Van’a böyle bir yatırım yapmayı düşündük ve hayata geçirdik.”

 

NİKAH ŞEKERİ ÜRETİMİ VAN’A GETİRİLECEK

Sürücü üretimin yapıldığı yer hakkında da açıklamalarda bulunan ve önümüzdeki yıl bu üretimi Van getireceğiz. Sürücü, “Üretimi şu an İstanbul’da yapıyoruz. Bunun Van’da rağbet görmesi durumunda seneye Şubat ayında burada atölyemizi kuracağız. Böyle bir şey olması halinde bizim şimdi İstanbul’da olduğu gibi burada bir atölyemiz olacak. İstanbul’da 30’a yakın aile personelimiz var. Bu sayede herkes kendi evinde çalışıyor. 30 tane ailemiz var ve her ailemiz günlük olarak bin 500 tane üretim yapıyor. 30 ailemiz günlük olarak 35 bin adet nikah şekeri çıkarıyor. Bizim sadece Türkiye dahil sipariş ve teslimatımız var. Bizim bölgemizde Hakkari’ye kadar ihtiyacımız var. Çünkü bu bölgeye en yakın yer Şanlıurfa’da bulunuyor. Bizde dedik ki öncelikli olarak bu güzelliği Van’a getirelim. Biz bunu şu anda ticaret amaçlı yapmıyoruz. Atölyemizi burada açtığımız zaman iş istihdamımız olacak. Bunun yanı sıra verdiğimiz eğitimler neticesinde İstanbul’da olduğu gibi Vanlılar burada kendi evlerinde bu şekerleri yapacaklar.” Dedi.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim