Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Avaşin Parkı'nda kömür satan esnaflarla bir araya geldi. 6 bin 400 kaloriden aşağı kömürün ilçeye girişinin yasaklandığı toplantıda geçen kış Yüksekova’da kalitesiz kömür kullanımından dolayı 1 ayda 4 bin 500 kişinin solunum yetmezliğinden hastanelik olduğu vurgusu yapıldı. Alınan kararlara destek veren esnaflar ithal ve kaliteli kömür getireceklerine dair söz verdiler. Toplantıda söz konusu yasağın uygulanabilmesi için 8 kişilik bir komisyon oluşturuldu.


“KİMSE ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İLE OYNAYAMAZ”

2009’da bu yasağı getirdiklerini belirten Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, “Kalitesiz kömür kontrol noktası kurduk ve kalitesiz kömürün gelmemesi için elimizden geleni yaptık. Bu saatten sonra ilçemize kesinlikle kalitesiz kömür girmeyecektir. Korsan yollarla kalitesiz kömürü ilçeye sokan her kim olursa olsun cezai işlemle karşı kaşıya kalacaktır. Kimsenin bizim ve çocuklarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermemeliyiz. Güzel ilçemizi kalkındırmak için el ele vermemiz lazım bu konuda kesinlikle en büyük desteğimiz sizler olacaksınız. Bizim belediye olarak elimizde sihirli değneğimiz yok. Her şeyi oldu bittiye getiremeyiz ama birlikten güç doğar. Unutmayın ki destek vermek para vermek değil. Yanımızda oluşunuz, bize moral verişiniz, fikirlerinizi bizimle paylaşmanız en büyük desteğiniz olacaktır. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.
Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı, ileride bu esnaflarımıza hitap eden bir site kurulabileceğini belirterek, "Özellikle inşaat malzemeleri ile kömür alım satımıyla ilgilenen esnaflarımız için önemli. Çünkü bilindiği gibi demirinde pas tutma oranı çok fazladır. Bu pasların küçük bir rüzgârda hem bizleri hem de toprağı zehirleyeceğini hepimiz biliyoruz. Katı yakıt malzemesi satıcılarının da orada olması belki ciddi anlamda iyi bir potansiyel yakalayacaktır. Bildiğim kadarıyla bu site konusunda belediyemizin de çalışmaları var. Ayrıca aldığımız karar neticesinde bu saatten sonra kalitesiz kömür getirilmesi kesinlikle yasaklanmış oldu. Biz de hem Esnaf Sanatkârlar olarak hem de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile bu konuda belediyeye destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim