Eski Edremit mahallesine bağlı Süphan mahallesinde yaşanan sıkıntılar mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Başta akmayan sular olmak üzere, yol ve elektrik sıkıntıları yaşayan mahalle sakinleri ayrıca mahalle muhtarının da bu olaya sessiz kalmasından dolayı adeta ayaklandılar. Zira mahalle sakinleri yıllardır yaşanan sıkıntılardan iyice bıkmış durumdalar.

 

ARADIĞINIZ MUHTARA ULAŞILMIYOR!

 

Mahallede yaşanan sıkıntıları dile getirmek için gazetemize konuşan Hikmet Coşar muhtardan memnun olmadıklarını ve muhtarın bugüne kadar mahalleye hiçbir şey katmadığını belirterek şu sözlere yer verdi: “Mahalle muhtarımız olan Temez Demez bugüne kadar mahalleye karşı yaptığı bir yeniğini görmedik. Başta ben ve komşularım olmak üzere tüm mahalle bu olaydan şikâyetçi. Mahallemizin sıkıntıları sadece sudan ibaret değil. Ayrıca yapılmayan yollar ve akşam saatlerinde kesilen elektrikler konusunda da büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yolların yapılmaması mahalleyi çamur içerisinde bırakmaktadır. Ayrıca suların akmaması durumunda borular da donma meydana geliyor buda bizlerin kış boyunca susuz kalmamıza sebep oluyor. Yaklaşık olarak bir haftadır yaşadığımız elektrik sıkıntısı da mahallenin diğer bir sıkıntısını ortaya çıkarmaktadır. Mahallemizde, mahalle muhtarını tanımayan birçok vatandaşımız bulunmaktadır. Mahalle muhtarına ulaşmak bizim için Başbakan ulaşmaktan daha zor bir hale geldi. Önümüzdeki seçimlerde kendisine oy vereceğimizi belirterek, bizleri temsile edecek birisini istiyoruz.”

 

NE KRAL, NE PADİŞAH MUHTAR İSTİYORLAR MUHTAR!

 

Mahalle sakinlerinden Cemil Caniş’te muhtardan memnun olmadıklarını belirterek yaşanılan bu sıkıntıların bir an önce çözülmesini belirtti. Caniş, “Kış ayındayız ve sularımız donma noktasında. Suların kesilmesi bizlerin susuz kalmamızın yanı sıra, yapılmayan yollar çamur içerisinde yaşamamıza sebep oluyor. Bunların yanı sıra kesilen elektriklerde üstüne bir yük daha ekliyor. Bu yüzden bizler mahalle sakinleri olarak mahallemize önderlik yapabilecek bir muhtar istiyoruz. Şimdiye kadar birçok yere müracaatlarda bulunduk ancak hiç kimseden bize yardım eli uzatılmadı. Bu konuyu muhtarla görüşüp müracaat ettiğimiz yerlere gitmek istedik ancak Sayın muhtarımız ile bir türlü görüşemedik. Sayın diyorum çünkü kendisi sanki mahallenin muhtarı değil, bu ülkenin lideriymiş gibi tavırlar sergiliyor ve her seferinde bizleri geçiştiriyor. İşte bu yüzden bizler mahallenin bağrından kopmuş ve bu mahallenin sorunlarını tek tek dinleyecek bizleri çok iyi bir şekilde temsile edecek bir muhtar istiyoruz. Yetkililerin bizler kulak verip, ilk olarak başta su sıkıntımız olmak üzere, elektrik kesintilerimize ve çamurlu yollarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz. O yüzden şunu söylemek istiyorum kral ya da padişah değil mahallemize muhtarlık yapacak bir şahsiyet bekliyoruz.” dedi.


Zehra COŞAR / ŞEHRİVAN ÖZEL

 

 

Editör: TE Bilisim