Birçok alanda yapılan projelerin sergilendiği proje yarışmasında Van başta olmak üzere Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Siirt, Şırnak ve Muş'tan toplam 65 proje sergilendi. Bir otelin 10. katında düzenlenen serginin açılışına Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, TKDK il Koordinatörü İbrahim Başak, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Bölümü Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Koordinatörü Garip Kızılkaya'nın projeler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunmasının ardından serginin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

ÖZGÖKÇE: EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Stantları gezdikten sonra bir değerlendirme açıklamasında bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, özellikle öğrencilerin gözündeki parıltıyı gördüklerini ve mutlu olduklarını belirterek, “Bu gençlerin, bu beyinlerin, Allah’ın izniyle gelecek adına yeni projelerle, yeni imzalarla birçok ili teşvik ve birçok ilin gelişmenin öncüsü olabilecek kapasitede olabildiklerini gördük. Özellikle bölgemizde bu tip çalışmaların ilk ve ortaöğretim ile özelikle üst kademelerde proje yarışmasıyla öğrencilerimizin proje hazırlama ve bu memlekette bazı sorunlara çözüm ve kapasitelerini geliştirme, en önemlisi de memleketimizde mevcut olan değerlerin katma değer haline nasıl getirebiliriz, ekonomiye nasıl katabiliriz ve bu genç beyinler bilime, sanayiye, teknolojiye ve özellikle kendi sosyal hayatında nasıl bir değişiklik yapabilirler, bunun imzalarını burada gördük. Bunun için emeği geçen tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

ÖZTÜRKÇÜ: 12. BÖLGEDE YER ALIYORUZ

65 projenin yer aldığı ‘Bu Benim Eserim’ Proje Yarışması’ ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Öztürkçü, Stantlarda 65 proje bulunduğunu belirterek, “2005-2006 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Bu Benim Eserim” projesi kapsamında başlatılan uygulama çerçevesinde bu yıl 9.’su düzenlendi. Van İli 12. Bölge olarak yer alıyoruz ve 8 tane çevre ilimizle burada başvuru yapılan projeleri sergiliyoruz. Şu anda sergimizde 65 tane projemiz burada sergilenmeye değer bulundu. İlimizin içinde bulunduğu 12. Bölgede bin 817 proje başvurusu yapıldı. Bunlardan 65 tanesi burada sergileniyor. Van’da da 432 tane proje başvurusu yapıldı. İl genelesi olarak sıraladığımızda Van’ımız 18. Sırada yer alıyoruz” diye konuştu. Bu arada projeler içinde en fazla dikkat çekeni ise Van Başkale Cumhuriyet Orta Okulu Öğrencilerinden Taha Yavuzer ile İsmail Bozkır, “Dumansız Tandır” projesi oldu. İki gün açık kalacak olan sergide 10 Nisan’da ödül töreni ile son bulacak.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim