7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için seçim çalışmaları yapmak üzere Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOKİ ödemeleri konusunda sıkıntı yaşayan Vanlıları rahatlattı. 
 

Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen mitinge katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada, TOKİ konutlarında yaşayan Vanlıların borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Sıkıntıları çözmek ve halka hizmet etmek için siyaset yaptıklarına vurgu yapan Arınç, ” TOKİ konutlarında yaşayıp ödemelerde sıkıntı çekenler, bizi biraz rahatlatın diyenler emin olsun. En uygun şartlar ile TOKİ’nin sizden olan alacaklarını yeniden yapılandıracağız. Başkasına rica edecek halimiz yok, TOKİ bu hükümetin elinde, hükümet söz veriyorsa yapar.”  diyerek 20 bin TOKİ’li ev sahibini sevindirecek müjdeli haberi verdi.

Erciş’te planlanan ancak mülkiyet sorunu nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemeyen kentsel dönüşüm konusuna da değinen Arınç, “Başbakanımızın talimatı ile TOKİ uzmanları Erciş’e gelmiş. Ömer Çaha Hocamız konuyla ilgileniyor ve güzel haberler verdi. Önemli mesafe alınmış ve kısa zamanda kentsel dönüşümü de yapacağız” dedi. 



FARUK ALPASLAN TOKİ’LERİN SORUNLARININ BAŞBAKANA İLETİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, yaptığı basın açıklamasında, Van’da yaşanan depremler sonrasında AFAD tarafından TOKİ’ye yaptırılan konutlarda yaşayan halkın sorunlarının, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na iletildiğini söylemişti.

Faruk Alpaslan 14 Mayıs 2015 Perşembe günü,“TOKİ konutlarında oturan halkımızla çok sayıda toplantı yaparak sorunlarını not aldık.  Ardından üzerinde çalıştık ve herkesi ilgilendiren toplumsal sorunları ayrıştırıp bir rapor hazırladık. Konut fiyatları, taksilerin ertelenmesi, taksit sayılarının arttırılıp miktarların düşürülmesi, Erciş’teki kentsel dönüşüm gibi sorun ve isteklerin yer aldığı raporumuz, Ağrı Mitingi’ne geldiğinde Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Van Milletvekili Adayımız Prof. Dr. Ömer Çaha tarafından ulaştırıldı. Başbakanımız konuyla bizzat ilgileniyor. Van mitingine geldiğinde rapor ile ilgili sonuçları bizlerle paylaşılmasını bekliyoruz” şeklinde bir basın açıklaması yapmıştı. Müjdeli haber ise basın açıklamasından 4 gün sonra, Erciş mitinginde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Editör: TE Bilisim