Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinin son gününün 30 Kasım olduğunu belirterek, tüketicileri uyardı. Konut kredisi çekenlerin emlak vergisini öderken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kolçak, "Banka kredisiyle konut satın alan tüketiciler, beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler" dedi.

 

PİŞMANLIKTAN FAYDALANIN

Kolçak, "Kredi miktarı emlak vergi değerinin üstünde ise pişmanlık hükümlerine göre vatandaşların belediyeye düzeltme dilekçelerini vermelerinde fayda var. Aynı şekilde tüketiciler, tapuda düşük beyan ettiyse bunun için de düzeltme verirler ise yüksek faizli cezadan kurtulabilirler" diye konuştu.

 

VERGİYİ KİMLER ÖDEMEZ?

Emekli olan ve başka geliri olmayanlarla dul ve yetimler, işsiz, ev hanımı, engelli, şehitlerin dul ve yetimleri ile gazilerin brüt 200 metrekarenin altındaki tek konutları için emlak vergisi alınmıyor. Bunun için muafiyet dilekçesi verilmesi şart. Geçmişte bu şekilde fazladan ödenen vergi geriye dönük 5 yıl için belediyeden iade istenebiliyor.

Editör: TE Bilisim