7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi Van’daki siyasi partilerde son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İlk son dakika haberi geçtiğimiz günlerde Ak Parti’den geldi. 13 meclis üyesinin görevlerinden istifa etmesinin ardından dünde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) geldi.

 

KARAR ŞOK ETKİSİ YARATTI

Yaklaşık 40 yıldır siyasi arenada mücadele eden Cemal Şen, en son 2011 yılında CHP Van İl Başkanlığı’na getirildi. Yaklaşık 4 yıldır CHP’de İl Başkanlığı yapan Cemal Şen, genel merkezin aldığı son dakika kararıyla görevinden alındı. Ve Şen’in yerine İlkay Gökdere getirildi. Karar CHP Van İl Başkanlığı’nda şok etkisi yaratırken, Şen konuyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genel merkezin bu kararına tepki gösteren Şen, genel merkezi topa tuttu.  

 

‘BUNU YAPANLAR UTANSIN’

Milletvekili adaylarıyla ilgili de eleştirilerde bulunan Şen, “Umudu tükenmiş bitmiş, ismi şaibelere karışmış, insanlarla pazarlık yaparak bizi görevden almaya kalkıştılar. Yasal kurumlar böyledir. Tükenmiş bir arkadaş CHP Van 1. sıra milletvekilliği adaylığına getiriliyor. Milletvekili adayı arkadaşımız sosyal demokrat bir yapıdan gelmiyor. Pazarlıklar sonucunda genel merkezimiz maalesef bizi feda etti. Hakkımızda hayırlısı olsun. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, demokrat bir insanım. Hayatım boyunca partime hizmet edeceğim, çalışacağım, oy vereceğim. Bunu yapanlar utansın. Dedi.

 

‘PARTİM İÇİN ÇABALADIM’

Bu güne kadar partisi için çabaladığını ifade eden Şen, bundan sonra da partisine olan sevgisinin devam edeceğini belirtti. Şen, “Partime kırgın değilim. Ban ne görev verdilerse seve seve yerine getirdim. Her platformda partimi savundum ve savunmaya da devam edeceğim. Milletvekilliği adaylığı için herhangi bir girişimim de olmadı. Zaten olsaydı daha önce İl Başkanlığı görevimden istifa etmem gerekiyordu. Benim hiçbir zaman böyle bir talebim olmadı. Genel merkezden milletvekilliği adaylığı için tek talebim, “Sosyal demokrat bir gelenekten gelmeyen bir kişinin burada aday olarak gösterilmesi bize ciddi anlamda zarar verdi.” Bunun dışında herhangi bir talebim olmadı. Asla hareketime kırgın olmam. Benim 36 yıllık bir siyasi geçmişim var. Van’da herkes beni tanır ve dik durduğumu da bilir. Birileri gibi parti parti dolaşmadım. Her zaman bildiğim doğru yolda devam ettim. Bu yolda ilerleyeceğime de devam edeceğim.” Dedi.

 

GÖREVDEN ALINMAM HUKUKSUZCA

Görevden alınması için hukuksuzluk olduğunu dile getiren Şen, yıllarca sosyal demokrat bir çizgi de mücadele ettiğini ancak partinin kendisini feda ettiğini söyledi. MYK’da oylama yapılmadan görevden alındığını söyleyen Şen, “Oylama yapılmadan hukuksuz bir şekilde görevden alındım. Kendi öz evlatlarını Cindoruk’un ve Demirel’in çocuklarına tercih eden bir anlayışla konuşmam yanlış olur. Siyasal duruşumu herkes biliyor. Sosyal demokrasiye verdiğim katkıyı, halkın barışına katkımı herkes biliyor. Acaba bunları savunan bir başka kadro gelecek mi yerimize. Bizler bundan sonrada bu çizgimizden şaşmayacağız.” Dedi. 


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim