Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bu yıl atanan doktorlara Van’ı tanıtmak amaçlı Akdamar Adasına bir gezi düzenlendi. Yaşanan terör olaylarına rağmen Van'ı çok güzel bir il olduğuna dikkat çeken doktorlar, Van’ı ikinci bir memleketleri olarak gördüklerini belirtti.

 

70’inci Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gereği Van’a atanan doktorlara Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Akdamar Adasına bir gezi düzenlendi. Sabah saatlerinde Edremit Marinadan tekneyle adaya geçen doktorlar doya sıya eğlendi. Adayı gezen doktorlar, Akdamar Kilisesi ve adası hakkında bilgi edindikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

SEMUR: ÜLKEMİZİN HER YERİ KIYMETLİDİR

Düzenlenen etkinliğe dair konuşan Kamu Hastaneleri genel sekreteri Heybet Semur, 70’inci dönemde Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile atanan doktorlara Van2ı gezdirmek için bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Semur, “Konuyla alakalı birliğimize bağlı olan Van merkez ve Van’ın ilçelerinin başhekimleri ile istişare ederek ilimize atanan doktorlarımızla ilgili bir etkinlik düzenlemek istedik. Malumunuz artık sonbahar geldi, kışa gireceğiz. Bizde havalar soğumadan doktorlarımıza Van’ımızı tanıtalım istedik. Kaynaşmak istedik doktorlarımızla. Akdamar Adasına bir gezi düzenleyelim dedik. Akdamar Adası tarihi ve kültürel açıdan dünya çapında önemli bir yer. Bizde doktorlarımız gelsinler tanısınlar istedik. Arkadaşlarımız çok memnun kaldılar bu etkinlikten. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Bizim esas vermek istediğimiz mesaj şu: ‘Ülkemizin her yeri kıymetlidir, yer yeri değerlidir. Van’da aynı derecede değerlidir. Biz arkadaşlarımızın korkmadan çekinmeden Van’a gelebileceklerini, hizmet edebileceklerini istedik.’ Maksadın hasıl olduğunu da düşünüyoruz.” Diye belirtti.

 

 

ALTINTAŞ: DEĞER VERİLDİĞİMİZİ ANLADIK BU ETKİNLİKLE

Hacette Üniversitesinde mezun olduktan sonra 70’inci kurada Van’a gelen Doktorlardan Mert Altıntaş, “Denizliliyim. Daha önce hiç Van’a gelmemiştim. Daha doğrusu Ankara’nın doğusuna hiç inmemiştim. Ama çok güzel oldu. Memnunum buraya geldiğime. Belki tatsız şeyler yaşanmış olabilir. Bayramda patlama oldu. Haberlere bakınca çok iç açıcı görünmüyordu. Ama düşündüğüm gibi değil. Geldiğimden bu yana hiçbir sıkıntı yaşamadım. Herkes çok iyi. Çok iyi karşılandık burada. Başta biraz ön yargılarım vardı ama artık yok. Gördükçe tanıdıkça ön yargılar yok oluyor. Şuan büyük ölçüde önyargılarım yok diyebilirim. Etkinlik güzeldi. Değer verildiğimizi anladık bu etkinlikle.” Şeklinde konuştu.

 

 

ÇOLAKOĞLU: BURASI BİZİM VAN’IMIZ OLDU

Özalp Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Kerem Çolakoğlu da Van’a dair duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “Benim bir senem oldu Van’a geleli. Van’ımız güzel. Artık burası bizim Van’ımız oldu. Benimsedik aslında burayı. Özalp’te çalışmama rağmen Van’da ikamet ediyorum. Nöbetlere git gel yapıyorum. Van’ı tercih yaptığım için çok memnunum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Birkaç terör olayı yaşandı, onun dışında herhangi bir problemimiz yok. Etkinliği çok iyi buldum. İstanbul’dan geldim Van’a. Samsun 19 Mayıs üniversitesi mezunuyum. Öğrenciliğimde de çok gezerdim. Şimdi de istediğim gibi gezebiliyorum. Adaya çok gidip geldim. Muradiye şelalesine gidip geldik. Geceleri dışarı çıktığımızda hiç sıkıntı yaşamıyoruz. İlk geldiğim zamanlar biraz ön yargılıydım. Ama şimdi hiçbir ön yargım kalmadı. Sokaklarda istediğimiz gibi rahat dolaşabiliyoruz. Yaşadığımız en büyük sıkıntı trafik. Onun dışında hiçbir sıkıntımız yok.” Dedi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim