Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde adliye binasının hasar görmesi nedeniyle prefabrik binada hizmet veren Erciş Adliyesi'nde, geçtiğimiz gün elektrik kontağı nedeniyle yangın çıkmıştı. Olayın ardından Van'a gelen Adalet Büro-Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları ve Başkan Yardımcısı İsa Hasar, Erciş Adliyesi’nde elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangında dolayı adliye personelini ziyaret ederek meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. yangının meydana geldiği prefabrik Erciş Adliyesi’nde ve inşaatı devam eden yeni Erciş Adliye binasında da incelemelerde bulunan Kalemoğulları, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı ile yangın hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları, Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde adliye binasının hasar görmesi nedeniyle personelin geçici olarak kurulan prefabrik binada zor şartlar altında hizmet verdiğini belirtti. Zorluk içerisinde Erciş halkına hizmet vermeye çalışan adliye personelinin kötü şartlar altında çalıştığını ve bu mağduriyetin giderilmesi için Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar'ın binanın tamamlaması için gerekli çalışmaların hızlandırılması yönünde konuyu basınla paylaştığını ifade eden Kalemoğulları, "Buna rağmen şimdiye kadar herhangi bir ilerleme olmadı. Yangının erken saatlerde olması, olası bir can kaybını engellemiştir. Sendika olarak bizi tek sevindiren nokta bu oldu. Yangının mesai saatleri içinde çıkmayacağının kimse garantisini verememektedir. Şu an hizmet verilen prefabrik yapı ve bu yapılarda kullanılan malzemelerin yanıcı özeliği bulunduğundan herhangi bir yangında personelin can güvenliği bulunmamaktadır. Bütün girişimlerimize rağmen yeni binanın yapımında sorumlu kişilerin sorumluluk altına girecekler. Yapımı hızlandırılması için Allah korusun bir meslektaşımızın zarar görmesi veya ölmesini mi bekliyorlar" dedi.

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ile dosyaların normal ağır cezalara devredildiğinin altını çizen Kalemoğulları, "Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nin ilgili dosyaların da gelmesinden, bu dosyalarla ilgili adliyede çalışan hakim, savcı ve personelin can güvenliği kalmayacak. Bundan dolayı yeni binanın biran evvel tamamlanarak hizmete sokulması gerekmektedir. Yeni binada yaptığımız incelemede ise yapılması halinde bir ay içinde bütün işlerin biteceği gözlemlenmiştir. Eksik kalan kısmının yeniden ihaleye verileceğini Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı'yla yaptığımız görüşmede öğrendik. Adalet Bakanlığı’ndan isteğimiz ihalenin en kısa zamanda yapılarak yeni adliyenin en kısa sürede personelimiz zarar görmeden teslim edilmesidir" diye konuştu. Binalarda inceleme yapan Genel Başkan Kalemoğulları ve Başkan Yardımcısı Hasar daha sonra personele geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra buradan ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim