ŞEHRİVAN HABER

4 Şubat’ta gece saatlerinde ilki ve çalışmaların devam ettiği esnada kurtarma ekiplerinin de altında kaldığı ikincisi gerçekleşen çığ felaketlerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 5 kişilik bir heyet ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden destek ekipler felaketin yaşlandığı bölgeye geldi.

SAĞLIK BAKANI KOCA VAN’A GELDİ!

Edinilen bilgilere göre ikinci felaketin yaşandığı ilk anlardan itibaren Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM)'a gelen bilgiler sürekli değişiklik gösterdi. Vefat edenlerin ve yaralı olarak kurtarılanların sayısı her geçen dakika değişirken bölgede görev yapan ekiplerin sayısı da aynı doğrultuda arttırıldı. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da ikinci felaketin ardından Van Bahçesaray’a felaketin yaşandığı bölgeye geldi.

TSK DESTEK EKİPLERİ BÖLGEYE ULAŞTI

Yine dün öğlen saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Van'da yaşanan çığ felaketi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait bir uçağı, arama-kurtarma ekiplerini bölgeye ulaştırmak için görevlendirildi. Alınan talimatlar doğrultusunda ekipler kısa bir süre içerisinde felaketin yaşandığı bölgeye vardı.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Van'da yaşanan çığ felaketi nedeniyle TSK'ya ait bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek verecek 75 kişilik AFAD ve jandarma personeli ile gerekli teçhizat Ankara'dan Van'a ulaştırıldı.

CHP HEYETİ DE BAHÇESARAY’A GELENLER ARASINDA

Van'da ikinci çığ faciasının yaşanmasının ardından CHP olay yerine gitmek üzere bir heyet görevlendirme kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Van'da yaşanan çığ faciasının ardından peş peşe gelen acı haberler üzerine, Ankara milletvekilimiz Tekin Bingöl başkanlığında, Ali Şeker, Burhanettin Bulut, Hasan Baltacı ve Suzan Şahin'den oluşan heyeti parti grubumuzu temsilen olay bölgesinde görevlendirdik" ifadelerini kullandı.

SOYLU İKİNCİ FELAKETİN ARDINDAN KISA BİR SÜRE SONRA BÖLGEYE ULAŞTI

Olay yerinde arama çalışmaları sürerken Elazığ depreminden dolayı bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’dan Bahçesaray ilçesine geçme kararı aldı. Soylu ikinci çığ felaketinin yaşanmasının ardından kısa bir süre sonra Elazığ’dan Van’a gelerek helikopterle felaketin yaşandığı bölgeye geçti.

Editör: TE Bilisim