İstasyon mahallesinde mevcut trafo binasının yenilenmesi nedeniyle mahallede uzun süre elektrik kesintisinin yaşanması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açarken vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi oldu. Günlerdir seslerini duyurmaya çalışan vatandaşların sesini hiçbir yetkili duymadı. Durum böyle olunca da vatandaşlar konuyu AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras’a götürerek yardım istedi.

TÜM MAHALLE BİR ARAS EDEMEDİ

Mahalleye giden Aras, vatandaşların tepkilerini dinledikten sonra yetkililere durumu bildirip, çalışmaların bir an önce hızlandırılarak tamamlanması konusunda daha fazla alakadar olmalarını istedi. Bunun üzerine mahalleye gelen ekipler, trafo çalışmasına yoğunluklarını arttırarak, mahalleye elektriği verdiler. Bu duruma sevinen mahalleli İl Başkanı Aras'a gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Günlerdir seslerini duyurmaya çalışan vatandaşların seslerini duymayan yetkililer Aras’ın bir talimatıyla günler önce başlayan elektrik sorununu çözdü.

Sorunun çözülmesi sonrası açıklama yapan Aras, Van'ın her sorunuyla ilgilenmekten ve nihayetinde vatandaşın mutlu olduğunu görmekten son derece memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi. “Bir günlük elektrik kesintisi ramazan dolayısıyla vatandaşımızı daha çok sıkıntıya sokarken, vatandaşımız da buna tepkisini dile getirmiştir. Tabi biz her yerde olduğu gibi burada da elimizden gelenleri yaptık ve sorunun daha kısa zamanda çözülmesine aracı olduk. Fakat üzülerek şunu da belirteyim ki, bugün burada bir gün dahi sürmeyen bir elektrik kesintisine karşı, vatandaşımız hemen tepkisini dile getiriyorsa en basit örneğiyle Van'ın bir çok mahallesinde boy gösteren su sorununa  karşı belediyeye tepkisini dile getirmemektedir. Oysa geçen dönem AK Partili belediyemizin kapısında boş su bidonlarıyla protesto edenler, bu dönem had safhaya ulaşan su soruna rağmen ortalarda görünmüyorlar” dedi. 

Editör: TE Bilisim