Van’ın ekonomisi adına, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan Kapıköy Gümrük Kapısı modernizasyon inşaatı, 24 Ağustosta gerçekleştirilecek olan temel atma töreni ile startı verilecek. Temel atma törenine dair Van Ekonomi konseyinden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Kapıköy’ün Van için ekonomide sıçrama tahtası olacağına dikkat çekildi.

 

Van Ekonomi konseyi Çarşamba günü temel atma töreni gerçekleştirilecek olan kapıköy Gümrük Kapısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ekonomi konseyi yaptığı açıklamada, “Son yıllarda, özellikle son ay ve günlerde gerek ülkemiz, gerek bölgemiz, gerekse ilimiz olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin son yıllarda kazanmış olduğu uluslararası ve bölgesel itibar, ekonomik kazanımlar ve demokratikleşme, birilerinin uykularını kaçırmış olmalı ki, bütün varlıkları, yandaşları ve terör örgütleriyle ülkemize saldırdıkları bir dönemde,  bu büyük ve önemli projenin hayata geçirilmesi ülkemiz, bölgemiz özellikle ilimiz için çok değerli ve anlamlıdır.” İfadelerine yer verildi.

 

“KAPIKÖY VAN’IN EKONOMİDE SIÇRAMA TAHTASI OLACAK”

Ekonomi Konseyi yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Bu projenin hayata geçirilmesi, özellikle ekonomik göstergeleri çok gerilerde olan ilimizin, tekrar ekonomik hayata dönmesi anlamına gelecektir. Yirmi dört saat çalışma esaslı ve uluslararası tır geçişlerine uygun hale gelecek olan Kapıköy Gümrük Kapısı; yerelden kalkınmanın, üretim ve ihracat kültürünün yaygınlaşması, kalifiye eleman yetiştirilmesi, istihdamın artışı ve işsizliğin azalması adına devrim niteliğinde bir proje olduğu, herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu proje, komşu ülke İran ile beraber Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlerinde, ticari hacmin artışına sebep olacağı gibi, 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmada ciddi katkılar sunacaktır. Bununla beraber Van Lojistik Merkezin kurulması, Organize sanayi bölgesinde yeni etapların açılması ve altyapı iyileştirme çalışmalarının devam ettirilmesi, hizmet ve turizm sektörlerindeki oluşacak canlılık, ilimizin ve bölgemizin ekonomisinde sıçrama tahtası olacaktır.”

 

“VAN HALKINI KAPIKÖY’E BEKLİYORUZ”

Kapıköy projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür edilen açıklamada, “İrade buyuran Sn. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, merkezi Hükümetimize, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfekçi’ye,  bu projenin Baş Mimarı Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sn. Fatih Çiftçi başta olmak Üzere eski ve yeni Milletvekillerimize, TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na,  geçmişten bu güne büyük emekler sarf eden Van Ticaret ve Sanayi Odası eski ve mevcut Başkan ve Yöneticilerine, ayrıca emeği geçen herkese Van Ekonomi Konseyi adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kapıköy Gümrük Kapısı modernizasyon projesinin; başta ülkemiz olmak üzere, bölge ülkeleri, bölgemiz ve ilimizin ekonomisi, sanayicisi, girişimcisi, ihracatçısı ve tüm halkı için hayır ve bereket getirmesini diler.  Bu tarihi güne şahitlik etmek ve bu mutluluğu paylaşmak için 24 Ağustos’taki temel atma törenine bütün Van Halkını Kapıköy’e bekliyoruz.” Diye belirtildi. 

Editör: TE Bilisim