Van TV haber müdürü Yılmaz Tekin’in 7 yaşındaki kızı Meryem Tekin, küçük yüreğiyle büyük başarı gösterdi. Yazdığı ‘Meryem’den Masallar’ adlı kitabının imza töreninde yaptığı bale gösterisiyle katılımcıları kendisine hayran bıraktı. Küçük Meryem’in annesi Yıldız Tekin, her çocuğun bir cevher olduğunu söyledi.

 

Van TV Haber Müdür Yılmaz Tekin’in 7 yaşındaki kızı Meryem Tekin’in yazdığı ‘Meryem’den Masallar’ kitabının tanıtımı yapıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan tanıtım etkinliğine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Küçük Meryem’in arkadaşları ve aile dostları katıldı.

 

GÜZEL DUYGULAR BEYAZ SAYFALARA DÖKÜLDÜ

Küçük yazar Meryem ve kardeşi Elif tarafından etkinliğe katılanlar için kısa bir gösteri yapıldı. Minik Meryem yazarlığı dışında yaptığı bale dansıyla herkesi kendine hayran bıraktırdı. Etkinlikte konuşan Van TV Haber Müdürü Yılmaz Tekin her gün ekranlara çıkmasına rağmen hiçbir zaman şu anki heyecanı yaşamadığını söyleyerek, “Allah herkese bu mutluluğu bu güzelliği yaşatsın.” Dedi. Tekin Küçük Meryem’in kitabıyla ilgili açıklama yaparak, “Meryem kitabında ormanın değerini anlatmış. Nerden bilebilirdim ki hemen hemen her akşam anlattığım masallardan kendince bir şeyler çıkartabileceğini ve nerden bilebilirdim ki sevgili öğretmeninden aldığı o güzelim duygularını bir gün masala dökebileceğini. Ormanın kıymetli olabileceğini anlatacak hem de 7 yaşında. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Çevre ve sağlığımız demiş Meryem. İnsan hayatının en önemli iki unsuru. Ve yine annesinden etkilenmiş olsa gerek yoksul çocuk diye bir masal da yazmış. Ve ‘Ahmet sevgiyi nasıl öğrendi’ Meryem. Bir çocuğun yüreğinde oluşabilecek en güzel duygular oluşmuş ve beyaz sayfalara dökülerek karşımıza çıktı.” Dedi.

 

VALİ DOĞAN: ÜMİTVAR OLDUK

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Meryem’in medeni cesaretine dikkat çekti. Doğan, 50 yıl öncesinin Türkiye’sinde çocukların medeniyeti cesareti ancak anne ve babaları kadar olduğunu, fakat günümüzde bütün çocukların birer Meryem gibi medeni cesarete sahip olduklarını ve bu yüzden Türkiye’nin geleceğinden ümitvar olduklarını belirtti. 

 

Editör: TE Bilisim