ŞEHRİVAN HABER

Büyük taaruz olarak anılan ve ülkenin Anadolu topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yılı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Van’da da çeşitli tören ve etkinlikler ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Van başta olmak üzere ilçe ve bölge illerinde törenlerle kutlandı. Van'da Valilik önündeki kutlama saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, alandaki vatandaşların bayramını kutladı. Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Tüm ilçelerde yapılan etkinlikler ile zaferin 97’inci yıldönümü ile ilgili etkinlikler yapıldı. Çaldıran ilçesinde yapılan etkinliklerde konuşan Kaymakam Tekin Dundar burada yaptığı konuşmada, “Bu gün içinde bulunduğumuz zaman zarfında hem içerde hem dışarda ülkemizi koruma mücadelemiz kesintisiz devam ediyor.” Derken ülkenin dün olduğu gibi yarın da aynı mücadele ve azimle korunacağını söyledi. Öte yandan Zafer Bayramı, Van Gölü’nde de kutlandı. Sualtı Arama Kurtarma Eğitim Derneği (AKEM), 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Van Gölü’nün derinliklerine dalış yaptı.

ÇALDIRAN

Van’ın Çaldıran ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kaymakamlık bahçesinde sabah saatlerinde başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatük Anıtına çelenkler sunulmasıyle başladı. Törene Çaldıran Kaymakamı Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Yarbay Sezgin Tosun, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Emmiyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, Kurum amirleri, siyasi Parti Temsilcileri STK’lar, Şehit Aileleri ve Gaziler ve halk katıldı. Törende bir konuşma yapan 1. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Sağlık Teğmen Durmuş Gönen, ”Bugün Türkiye Cumhuriyetin’in kurulmasına temel teşkil eden 26 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 97. yılını ulusça kutlamanın haklı guru ve heyecanını yaşıyoruz. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza yaşlı ve çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır.Bu Bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmışlardır” dedi.

“DÜN OLDUĞU GİBİ YARIN DA MÜCADELİMİZ SÜRECEK”

Törenden sonra etkinliğe katılanları makamında kabul eden Kaymakam Tekin Dundar burada yaptığı konuşmada, “Bu gün içinde bulunduğumuz zaman zarfında hem içerde hem dışarda ülkemizi koruma mücadelemiz kesintisiz devam ediyor. Şu an bile hem ülke sınırları ötesinde hem de ülke sınırları içerisinde gerek terör örgütlerine karşı gerek yüz yıl önce, bin yıl önce devletimize vurulmak istenen prangalar hala vurulmak isteniyor. Ancak ülkemizin her karış toprağının vatan evlatlarının kanı ile sulanmış bu aziz vatanda bizim mücadelemizden geri durmamız tabiî ki düşünülemez. Dün dedelerimiz daha sonra babalarımız bu gün bizler yarın çocuklarımız bu aziz vatanın müdafası için kanının son damlasına kadar gerekli mücadeleyi ve azmi ortaya koyacaklardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“RABBİM HAİNLERE FIRSAT VERMESİN”

“Bu coğrafya dünyanın her hangi bir coğrafyası gibi sıradan değil. Burada bu kadar münakaşa ve kargaşa yaşanması bunun en bariz göstergesidir. Bunu ne yazık ki içimizdeki bazı gafiller bile anlayamıyor. Milletimize ve aziz Devletimize vurmak istedikleri prangalara kendileri bile gafil şekilde alet oluyorlar. Bu gemi battığında her kesin batacağının hesabını dahi yapmıyorlar. Bu ülkenin ekmeğini yiyenler bile bu ülkeye el uzatmaya çalışıyorlar. Bu ülkede hainler de bitmez, vatanseverler de bitmez; ama bu ülkede vatanseverlerin daha çok olduklarının hesaplarını unutuyorlar. Rabbim hainlere fırsat vermesin. Allah vatanımızı, devletimizi payidar kılsın aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor bu güzel günümüzü kutluyorum” dedi. Kaymakamlıkta misafirleri verilen ikramların ardından tören sona erdi.

BAŞKALE

Van'ın Başkale ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Çarşı merkezinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Ardından Kaymakam Asım Solak, tebrikleri kabul etti. Törene, Garnizon Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, Belediye Başkan Vekili Nezmi Elter, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı

ERCİŞ

Erciş ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Törene, Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, siyasi parti temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.

ÖZALP

Özalp ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Kaymakamlık önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Kaymakamı Abdulkadir Çelik, tebrikleri kabul etti. Törene, askeri erkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ZAFER BAYRAMI VAN GÖLÜ’NDE DE KUTLANDI

Öte yandan Zafer Bayramı için Van Gölü’nde de kutlama vardı. Sualtı Arama Kurtarma Eğitim Derneği (AKEM), 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Van Gölü’nün derinliklerine dalış yaptı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKEM Derneği Başkanı Umut Yarız, 57’nci Alay ruhunu yaşatma sloganıyla Van Gölü'nün derinliklerine daldıklarını ifade etti. Yarız, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine ithafen yapmış olduğumuz bu etkinlikle tüm şehitlerimize minnetle rahmet diliyoruz. İstiklal mücadelesi verdiğimiz bu günlerde, büyük bir fedakarlıkla ülkemizin bölünmez bütünlüğünü canla, başla sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet personelimize güç ve kuvvet dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim